be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Algemene voorwaarden

Geen juridisch taalgebruik, maar gewoon heldere, duidelijke taal!

IDENTITEIT VAN DE ONDERNEMER

Artikel 1
Wij zijn Gamecardsdirect B.V., The One-Stop Gift Card Shop! Je kunt ons bereiken via:

Bellen: Nederland: +31 (0)85-0477536 / België: +32 (0)784 82 369

Mailen: [email protected]

Langskomen is helaas niet mogelijk, wij hebben namelijk geen fysieke winkel.

Maar mocht je ons per post willen contacteren, gebruik dan dit adres:


Beersdalweg 93
6412 PE Heerlen
Nederland

We zijn 5 dagen per week telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur

Je kan ons 7 dagen per week e-mailen, wij zullen altijd zo snel mogelijk antwoorden geven op jouw vragen, met een maximum antwoordtijd van 2 dagen.
Bestellen kan 24/7; we zijn per slot van rekening een webwinkel.

Voor als je van lange nummers houdt:

Ons KvK-nummer: 55457223
Ons BTW-nummer: NL823621479B01

Definities

Artikel 2
We hebben in de tekst geprobeerd de voorwaarden zo simpel en helder mogelijk te houden. Het is dus niet nodig dat we je om de oren te slaan met allerlei moeilijke definities of onbegrijpelijk taalgebruik.

Artikel 3
Wij doen ons best deze Algemene Voorwaarden onder jouw aandacht te brengen, er staat namelijk in wat wij voor jou doen en wat we van jou verwachten als je iets bij ons koopt of hebt gekocht. Soms bieden wij aparte voorwaarden aan bij een product, óók dan gelden deze Algemene Voorwaarden, tenzij deze in strijd zijn met de algemene voorwaarden van onze partners en leveranciers.

Artikel 4
We vertellen je wat, wanneer en hoe je iets kunt kopen, wat het kost en of je het kunt ruilen. Dat is onze belofte!

Artikel 5
Je doet online zaken met ons in een veilige webomgeving, gebouwd en onderhouden door de specialisten van een derde partij. Als je een bestelling bij ons plaatst, krijg je de code direct per e-mail. Er zijn een aantal uitzonderingen als je een andere betaalmethode gebruikt. Lees er meer over bij onze betaalmethoden-pagina.
Inwisselinstructies en andere informatie over het product kan je vinden op onze site.

Artikel 6
Je recht om aankopen te annuleren en een restitutie te vragen is afhankelijk van het soort product dat je bij Gamecardsdirect hebt gekocht. In principe geldt dat de aankoop van digitale producten en digitale content definitief is. Dit betekent dat er in de regel geen refund wordt gegeven, tenzij vereist door lokale wetgeving of leverancier van de specifieke gift- of gamecard. Bij alle andere producten geld dat je herroepingsrecht vervalt bij het ontvangen van de code. Digitale content die je niet kunt annuleren omvat, maar is niet beperkt tot: Portemonnee-opwaarderingen, games, game-extra’s, abonnementen, shopping gift cards, beltegoed, prepaidtegoeden en cryptovaluta.

Artikel 7
Zolang wij de code nog niet naar je hebben verstuurd, mag je je uiteraard bedenken en je order annuleren. Je hebt 30 dagen bedenktijd, of totdat je je code hebt ontvangen.

Artikel 8
Zodra je binnen je bedenktijd aan ons aangeeft dat je de order wenst te annuleren, doen wij het volgende: We sturen na ontvangst van jouw annulering een bevestiging en maken een refund aan. Je ontvangt je betaling binnen 3 tot 5 dagen terug.

Artikel 9
Zoals eerder aangegeven in artikel 6, kun je de volgende digitale content niet annuleren of terugsturen: Portemonnee-opwaarderingen, games, game-extra’s, abonnementen, shopping gift cards, beltegoed, prepaidtegoeden en cryptovaluta. Daarnaast kunnen wij gebruikte codes ook niet terugnemen. Wel zo logisch ;)

Artikel 10
Zie artikel 4. Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW. De eventuele service- en transactiekosten staan altijd vermeld voordat je de bestelling afrondt. Dit kun je zien aan het totaalbedrag in je winkelmandje bij het afrekenen.

Artikel 11
Zie artikel 4. Je hebt recht op een goed product, punt. Is er toch iets mee aan de hand, dan lossen we het voor je op. Hierbij volgen we altijd de wet.https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie

Artikel 12
Wij doen ons best om jou goed van dienst te zijn. Als we een door jou besteld product niet meer kunnen leveren, krijg je je geld terug of ontvang je een vervangende code. De digitale producten worden altijd per e-mail verzonden.

Artikel 13
Bij aankoop van een product dient het bedrag altijd vooruit te worden betaald, je ontvangt vervolgens je bestelling per e-mail. Klopt iets niet in de betaalgegevens? Laat het ons dan weten. Houd er rekening mee dat wij niet verantwoordelijk zijn voor incomplete telefonische betalingen. Zorg ervoor dat je genoeg credit op je telefoon hebt om de betaling succesvol af te ronden. Incomplete telefonische betalingen worden niet vergoed.

Artikel 14
Heb je een klacht? We doen er alles aan om je te helpen. Om dit zo vlot en soepel mogelijk te laten verlopen, geef het zo snel mogelijk aan via onze Customer Support. Omschrijf je probleem zo duidelijk mogelijk, en vermeld je ordernummer en e-mailadres indien van toepassing. Uiterlijk binnen 2 dagen ontvang je van ons een antwoord. We helpen je direct of je hoort hoeveel tijd we nodig hebben om je op de meest passende manier te helpen.

Artikel 15.
Komen we er echt niet uit? Dan kan je besluiten de zaak binnen twaalf maanden voor te leggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel https://www.degeschillencommissie.nl/over-ons/commissies/thuiswinkel/ Als je hiervoor kiest, vinden wij dat oprecht jammer, maar we respecteren je keuze.

Artikel 16.
Dit waren onze Algemene Voorwaarden. Lekker duidelijk, toch? Als wij in de toekomst iets gaan veranderen aan deze voorwaarden, vind je dat terug op onze website. We zorgen er sowieso voor dat veranderingen niet nadelig zijn voor jou.

Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.