be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Alles wat je moet weten over de game-abonnementen van Microsoft Xbox

 

 

 

 

Sinds kort heeft Microsoft aangekondigd dat je geen Xbox Live-abonnement meer nodig hebt voor het spelen van gratis games, zodat spellen zoals Fortnite nu geheel gratis te spelen zijn. Dat is natuurlijk goed nieuws! Maarre, waarom heb je dan nog een Xbox Live abonnement nodig? En wat is nu precies het verschil met een Game Pass en de Game Pass Ultimate? Ontdek welk abonnement het beste bij jou past!

Xbox Live Gold: Zijn gouden randje nog niet verloren?

Xbox Live Gold is bij verreweg het meest populaire abonnement onder de Xbox-gamers. Althans, als we Google Trends moeten geloven. Op zich ook wel logisch, want Xbox Live (Gold) begon bij de Xbox 360. Het begon als een online dienst, waarbij je de gratis versie had (Silver) en de betaalde versie (Gold). Met deze betaalde versie kon je ook online spelen. Zo is het balletje gaan rollen en uitgegroeid tot het abonnement waar wij allemaal zo dol op zijn. Logisch dat deze ook nog steeds zo populair is; het is in de loop van de tijd stevig vastgeworteld aan de services van de box met het groene logo. Maar begint de gouden glorie van Live Gold zijn macht te verliezen aan de nieuwste abonnementsvorm Xbox Game Pass Ultimate? Voorlopig nog niet, maar wij denken dat hier snel verandering in komt.

De Game Pass; Speel ongelimiteerd een scala aan games

Sinds 2017 kunnen gamers onbeperkt spellen proberen via de Xbox Game Pass. Dit was een droom die werkelijkheid werd; je hoefde niet meer voor elke game apart te betalen. Ondertussen staan er een paar honderd titels op Xbox.com. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen. Naast het feit dat je deze games kunt streamen (a.k.a. je hoeft deze niet eerst te downloaden en op je console op te slaan), heb je nog andere voordelen wanneer je upgrade naar Ultimate. Daarover later meer.

De Xbox Game Pass heb je in 2 prijsvarianten: de 3 maanden voor 29,99 euro en de 6 maanden voor 59,99 euro. Deze is specifiek voor de console, voor PC heb je namelijk de Game Pass for PC. De PC-versie bezit nog alle voordelen van EA Play zonder extra kosten. Kosten voor de PC-versie: 9,99 euro per maand (voor drie maanden is het dus 29,97 euro).

Zoals je ziet, hebben PC-gamers het voordeel als het gaat om de reguliere Game Pass: EA Play zit niet bij de console-versie inbegrepen.

Het nieuwste en alles-in-1 abonnement van Microsoft: Xbox Game Pass Ultimate!

Dit game-abonnement van Microsoft Xbox is niet meer zo heel nieuw. Toch is de Xbox Live Gold populairder dan de Game Pass Ultimate, aldus Google Trends. In Nederland is de Gold Live zelfs 2x zo populair als het nieuwste abonnement. Alleen Noorse gamers lijken de Game Pass Ultimate meer te waarderen dan Live.

Enfin, het nieuwste abonnement heeft alle voordelen van de oudere abonnementen samen. Als je een hardcore gamer bent die wekelijks nieuwe games wilt uitproberen, samen online gamet met vrienden, én nog eens regelmatig nog wat in de Xbox Store koopt, dan is de Game Pass Ultimate helemaal geschikt voor jou. Je haalt hiermee letterlijk het ultieme voordeel mee uit. Hoe zit dat met de meer casual gamers? Laten we zeggen dat een gemiddelde console-game 59,99 euro kost. Wanneer jij verdeeld over 6 maanden tijd 2 games hebt gespeeld, heb je al je voordeel eruit. Wel is het zo dat je een actief abonnement nodig hebt om deze games ook daadwerkelijk te blijven spelen. Je blijft doorbetalen, maar then again: als je elke 6 maanden slechts 2 games speelt, dan heb je het ook direct terugverdiend. Ga voor jezelf na: speel jij regelmatig nieuwe games, of blijf jij bij 1 game het hele jaar door?

Gamecardsdirect, welk Xbox-abonnement moet ik nu hebben?

Er is geen eenduidig antwoord op die vraag te geven! Het ligt geheel aan jouw behoeften als gamer. We hebben gezien dat Live Gold (tot nu toe) de meest populaire abonnementsvorm is. Nog even alle voordelen op een rij, per abonnement:

Xbox Live Gold:

 • Online gamen;
 • 4 gratis games per maand (twee Xbox One games en twee 360 games;
 • Exclusieve kortingen (variëren van bv. 35% tot 70%);

Xbox Game Pass (console):

 • Onbeperkt gamen;
 • Exclusieve kortingen;

Xbox Game Pass for PC:

 • Onbeperkt gamen;
 • Exclusieve kortingen;
 • EA Play zonder extra kosten.

Xbox Game Pass Ultimate:

 • Onbeperkt gamen;
 • Exclusieve kortingen en aanbiedingen;
 • Gratis extra’s zoals in-game content en partneraanbiedingen;
 • Game spelen op je mobiele Android en tablet vanuit de cloud;
 • Xbox Live Gold, Deals with Gold;
 • Xbox Live Gold, online gamen;
 • Deals with Gold;
 • Toegang tot EA Play;
 • Extra kortingen en beloningen bij EA.

Direct bestellen

xbox-game-pass-ultimate-1-maand
Bezorgd per e-mail

Xbox Game Pass Ultimate 1 maand

€ 14,99
xbox-game-pass-ultimate-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

€ 38,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.