be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

FIFA 19

  
fifa 19 logo
  

Wat we nu al weten

Hetgeen we nu al weten over FIFA 19 is nog niet heel veel, omdat EA Sports heel goed is in het geheimhouden van hun plannen, zeker voor een van hun grootste jaarlijkse release, en dat is FIFA 19 zeer zeker.

De licenties van FIFA 19

De afgelopen jaren had Konami de licenties van de UEFA Champions League en de UEFA Europa League, deze werden gebruikt voor de Pro Evolution Soccer games, zo ook die van 2019. Uiteindelijk werd er afgezien van verdere licenties en zou de samenwerking tussen de UEFA en Konami op een andere manier worden voortgezet. De licenties zijn nu opgepikt door Electronic Arts (EA), dit vertelde commentator Evert ten Napel per ongeluk tijdens een interview, want hij heeft een week in een studio gezeten om zijn commentaar op te nemen voor FIFA 19. Oók vertelde hij dat de Champions League en de Europa League worden opgenomen in de spelmodi van FIFA 19.
fifa 19 ronaldo banner

Hoe zal FIFA 19 gereleaset gaan worden?

Over hoe FIFA 19 gereleaset zal gaan worden lazen we op 10 mei 2018 een artikel waarin werd gezegd door de CEO van de EA Sportsafdeling, Andrew Wilson, dat deze sports game best wel eens een Netflix-achtige release zou kunnen krijgen; waarmee gedoeld zou kunnen worden op een game die je kan streamen met een abonnement erbij. Het uitbrengen van een immens populaire game op deze manier zou een heel karwei zijn, dus dit kan betekenen dat er toch gewoon een digitale full-game versie zal komen en een fysieke versie van FIFA 19. Wat het écht zal worden, dat horen we misschien tijdens de E3-gamebeurs dit jaar of tijdens Gamescom 2018.

Op welke datum zal FIFA 19 uitkomen?

Over op welke datum FIFA 19 officieel een release zal krijgen is nog geen concreet nieuws te vinden, maar lettend op wanneer deze voetbalgame doorgaans gereleaset is kunnen de fans er wel vanuit gaan dat dit eind september – begin oktober 2018 zal zijn. Hieronder een overzicht:

 • FIFA 16 - September 22, 2015
 • FIFA 17 - September 27, 2016
 • FIFA 18 - September 29, 2017

Is er al iets bekend over de prijs van deze voetbalgame?

Over de prijs van de game FIFA 19 kan op dit moment worden gezegd dat deze “waarschijnlijk” evenveel zal gaan kosten als FIFA 18 bij release, waarbij je voor de standaardversie van de game zo’n € 59,99 zal gaan betalen. De speciale edities van de game zullen zo’n € 89,99 tot € 99,99 gaan kosten. Gamers die de speciale edities van de game aanschaffen kregen de afgelopen jaren ook extra FIFA Ultimate Team (FUT) player packs om zo hun team een extra boost te geven, dus de kans is groot dat dat bij de 2019-editie van de game weer zal gaan gebeuren.

Op welke gameplatforms zal FIFA 19 uitkomen?

De gameplatforms waarop FIFA 19 zal uitkomen zijn de volgende: Xbox One, PlayStation 4, PC en “waarschijnlijk” zal deze editie ook weer uit gaan komen voor de Nintendo Switch. Bij de 2018-versie van FIFA voor de Switch bleken er beperkingen te zitten aan de gebruikte engine, waardoor de story modus van de game niet mogelijk was op de Switch; misschien is dit issue wel verholpen in de FIFA 19-editie. We gaan het afwachten.

Het zou overigens best wel eens zo kunnen zijn dat FIFA 19 niet meer uitkomt voor Xbox 360 en PlayStation 3, waardoor gamers die deze voetbalgames willen blijven spelen vanaf nu toch écht een nieuwe console moeten gaan kopen. Dit is nog niet bevestigd, maar de kans hierop is wel aanzienlijk.
fifa 19 stadium

Keren The Journey en FIFA Ultimate Team (FUT) terug als game modes?

De spelmodus die de afgelopen 2 FIFA-games erg populair bleek, The Journey, komt “waarschijnlijk” terug in FIFA 19. Deze modus is eigenlijk een single-player mode waarbij je van broekie in het spel tot superster van het voetbal dient te komen.

De kans is groot dat we ook weer gewoon de FUT-modus gaan terugzien in de aankomende FIFA-game. In deze modus kan je als gamer echt geld uitgeven en op deze manier een soort van packs openmaken die deel zullen gaan uitmaken van je succes in de game. Deze modus is succesvol gebleken in voorgaande delen van de FIFA-franchise, dus deze zal bij FIFA 19 niet worden geskipt.

Maken nieuwe onderdelen hun opwachting in het volgende FIFA-deel?

Er is een mogelijkheid dat dynamisch weer een nieuw onderdeel gaat worden van FIFA 19. Tot nu toe is dit nog niet het geval geweest in een FIFA-game, terwijl daar vanuit de fans wel vraag naar is. Veranderende weersomstandigheden zouden kunnen gaan zorgen voor een diepgaande gameplay en een realistischere spelervaring, beide elementen die aan een game anno 2018 niet mogen ontbreken.

Is er al iets gedaan aan de serverprestaties van de FIFA-reeks?

Wat we nu weten over de serverprestaties van de FIFA-reeks is dat de serverprestaties aanzienlijk verbeterd zullen gaan worden voor FIFA 19, mede doordat er veel bekende FIFA-gamers hebben geklaagd over de prestaties van de huidige servers.

Wie zal er op de voorkant komen te staan van de FIFA 19 game?

Wie op de voorkant van de FIFA 19 zal komen te staan is vooralsnog onbekend, maar dit zal bekendgemaakt gaan worden tijdens het Electronic Arts Event in juni 2018. Er zal ook een nieuwe trailer uitkomen rond deze tijd.

Welke voetbalspelers in FIFA 19 krijgen dit jaar nieuwe gezichten?

Het is nog onduidelijk welke spelers precies een digitale face-lift zullen krijgen, maar na enkele mismatches in de gezichten van de spelers in FIFA 18 zal de kans groot zijn dat er toch enkele gezichten een make-over krijgen in de 2019-versie.

Update: 03-07-2018

Welke spelers zijn er niet te zien in FIFA 19?

Onderstaande spelers zijn niet te zien in FIFA 19:

 • Yannick Carrasco, Belgium
 • Kaká, Brazilië
 • Cedric Bakambu, Frankrijk
 • Per Mertesacker, Duitsland
 • Ryan Mason, Wales
 • Javier Mascherano, Argentinië
 • Andrea Pirlo, Italië
 • Wesley Sneijder, Nederland

fifa 19 spelers

De afwezigheid van deze spelers in de game FIFA 19 komt door verschillende oorzaken. Dit kan zijn doordat ze met pensioen zijn, maar ook door blessures of doordat zij tussentijds andere keuzes hebben gemaakt w.b. hun voetbalcarrière.

Welke speler wordt het hoogst geschat in waarde voor de sport en dus de game?

De speler die het hoogst in waarde wordt geschat is altijd even moeilijk te bepalen. De voetballer die de box art bepaald is vaak de voetballer die dat jaar de hoogste scores heeft gehaald. Vorig jaar was dit Ronaldo. Voor de box art van 2019 gaat het erom spannen, want er is meer dan één speler die het niveau van Ronaldo heeft gehaald.

Wie zal de sterkste speler in de game zijn?

Wie de sterkste speler in de game wordt hangt van veel factoren af. In FIFA 18 wordt de speler Adebayo Akinfenwa aangeduid als de sterkste speler, maar dit klopt niet helemaal. EA Sports heeft er stiekem voor gezorgd dat deze speler aangeduid is geworden als de sterkte speler door hem een Hero Card te geven nadat Panama zich kwalificeerde voor het Wereldkampioenschap van 2018.
Fifa 19 game play

Zal de gameplay van FIFA 19 anders zijn dan die van FIFA 18?

Nee, er zullen geen verschillen zijn als je een vergelijking maakt tussen FIFA 18 en FIFA 19. EA is ermee bezig om van de FIFA voetbalgameserie een waar eSports-fenomeen te maken, dus het zou alleen irriteren om de gameplay deel of geheel te gaan veranderen. Het zou te drastisch zijn en afdoen aan een succesformule. De reden dat deze games juist al zo lang populair zijn is doordat er weinig tot niets is veranderd door de jaren heen. Ja, er zullen wel aanpassingen gedaan worden aan de animaties, maar er zullen niet zomaar zaken zijn veranderd. Kortom, de game zal cooler zijn, maar er zullen geen dramatische veranderingen zijn.

Zal je kunnen spelen in een nog breder aanbod van stadions in FIFA 19?

Ja, je zal kunnen gaan spelen in een nog breder aantal stadions in FIFA 19. In FIFA 18 kon je matches spelen in 70 verschillende stadions. Voor FIFA 19 is dit aantal uitgebreid, want er zijn nieuwe stadions toegevoegd, zo ook LA Galaxy StubHub Center en Huddersfield Town John Smith Stadium, maar ook Brighton & Hove Albion Arena.
Bron: EA SPORTS FIFA

Direct bestellen

playstation-network-card-20
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €20

€ 20,00
playstation-network-card-50
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €50

€ 50,00
playstation-network-card-10
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €10

€ 10,00
ea-origin-gift-card-15
Bezorgd per e-mail

EA Gift Card €15

€ 15,00
ea-origin-gift-card-30
Bezorgd per e-mail

EA Gift Card €30 (2x€15)

€ 30,00
nintendo-eshop-card-15
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €15

€ 15,00
nintendo-eshop-card-25
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €25

€ 25,00
nintendo-eshop-card-50
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €50

€ 50,00
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.