be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

5 boekverfilmingen die je moet zien

Door: Maud

Ervaar het verhaal op twee verschillende manieren

Ben jij een echte boekenwurm of meer een Netflix-kijker? Of misschien wel beide? Dan zijn boekverfilmingen leuke manieren om een verhaal op twee manieren te ervaren. De meest succesvolle films zijn vaak gebaseerd op boeken! Denk aan Lord of the Rings, Harry Potter en natuurlijk Game of Thrones. We hebben een aantal boekverfilmingen op een rijtje gezet die je kunt kijken met een Netflix-abonnement. Lees je liever het originele verhaal? Dan kun je deze boeken kopen met een handige boekenbon.

The Umbrella Academy

The Umbrella Academy –Gerard Way

Als je houdt van superhelden, actie en sci-fi

The Umbrella Academy, geschreven door Gerard Way en geïllustreerd door Gabriel Bá, werd voor het eerst in 2007 uitgebracht. De stripreeks gaat over zes broers en zussen met bovennatuurlijke krachten die herenigd worden door de dood van hun adoptievader. De excentrieke miljardair adopteerde 7 kinderen waarvan 6 superkrachten bleken te hebben en leidde ze op tot een superheldenteam. In 2019 werd de strip in de vorm van een televisieserie op Netflix geïntroduceerd. Het eerste seizoen heeft 10 afleveringen en een nieuwe seizoen is al bevestigd!

To All The Boys I’ve Loved Before

To All The Boys I’ve Loved Before –Jenny Han

Als je houdt van schoolleven, young adult en romantiek

To All The Boys I’ve Loved Before is een boek uit 2014 en onderdeel van een trilogie geschreven door Jenny Han. Het gaat over Koreaans-Amerikaanse tiener Lara Jean en de liefdesinteresse Peter Kavinsky. Op een dag komt Lara Jean erachter dat haar geheime liefdesbrieven, die ze naar elke crush schreef maar niet verstuurde, toch in de handen van de desbetreffende jongens terecht zijn gekomen. De verfilming van To All The Boys I’ve Loved Before met Lana Condor en Noah Centineo in de hoofdrol kwam in 2018 uit en was een razend succes. De verfilming van deel 2 is dan ook bevestigd door Netflix en zal waarschijnlijk in 2020 uitkomen. Zowel het boek als de Netflix-film zijn super cute en zeker het lezen/kijken waard als het Young Adult-genre je aanspreekt!

Brain on Fire

Brain on Fire –Susannah Cahalan

Als je houdt van medisch onderzoek, non-fictie en drama

Brain on Fire is een waargebeurd verhaal geschreven door Susannah Cahalan over haar maand lange manische periode op 24-jarige leeftijd. Ze stond aan de start van een nieuwe relatie en een veelbelovende carrière bij een groot redactiekantoor in New York toen ze opeens psychotische symptomen begon te vertonen. In haar autobiografie Brain on Fire schreef ze over haar ‘descent into madness’ en herstel van een zeldzame auto-immuunziekte. In 2018 verscheen de Netflix-film onder dezelfde naam met Chloë Grace Moretz in de hoofdrol.

The Boy in the Striped Pyjamas

The Boy in the Striped Pyjamas –John Boyne

Als je houdt van historische gebeurtenissen, oorlogsverhalen en spanning

The Boy in the Striped Pyjamas is een oorlogsroman geschreven door John Boyne. Als jong Duits kind verhuisde Bruno naar Polen met zijn familie moet hij aan veel dingen wennen. Hij bevriend een jongetje aan de andere kant van het hek dicht bij zijn huis, niet wetend dat hij een Joodse gevangene is. De onschuldige denkwijze van Bruno en de groeiende vriendschap met Shmuel tijdens de Tweede Wereldoorlog is hartverscheurend. De verfilming die te zien is op Netflix is zelfs krachtiger dan het boek en zeker een tranentrekker.

Room

ROOM -Emma Donoghue

Als je houdt van realistische fictie en spanning

ROOM is een roman geschreven door Emma Donoghue en wordt verteld vanuit het perspectief van 5-jarige Jack. Hij is in ‘Room’ in gevangenschap geboren, ook al weet hij dat zelf niet; het 4 bij 4 meter kamertje is zijn hele wereld. Samen met zijn moeder ‘Ma’ leven ze afgezonderd van de maatschappij en krijgen ze alleen af en toe bezoek van Old Nick, de man die haar 8 jaar geleden heeft ontvoerd. Maar dan bedenkt Ma een ontsnappingsplan dat misschien wel werkt… Het boek zit vol spanning en de verfilming is net zo meeslepend. Brie Larson en kind acteur Jacob Tremblay zetten een geweldige prestatie neer. Het is dan ook geen verassing dat het een groot succes was in de literatuur- en filmwereld.

Gebruik een tegoedkaart van Gamecardsdirect

Spreken de voorgestelde boeken of films je aan? Dan kun je gemakkelijk een giftcard gebruiken van Gamecardsdirect. Met een Nederlandse Boekenbon kun je bij 1.500 (web)winkels boeken aanschaffen. Lees je liever op je smartphone een ebook? Dan kun je ook met App Store/ iTunes- en Google Play-tegoed een van deze boeken kopen. Wil je lid worden van Netflix? Met een Netflix-cadeaukaart kun je eenvoudig een abonnement afsluiten en onbeperkt films en series streamen.

Direct bestellen

Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.