be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Vijf korte animéseries voor beginners

  
  
Ben je helemaal nieuw in de wondere wereld van de animéseries en heb je écht geen idee waar te beginnen met kijken? Niet gevreesd, want we helpen je graag een goede start te maken! We hebben een lijst gemaakt met de animéseries die je het best kunt kijken als je aan het begin zit van je leven als animéfan, en dan vooral als je wilt beginnen met low fantasy, komische series, soap-achtige series, maar ook als je je helemaal wilt toespitsen op high fantasy, horror en science-fiction. Het is al bijna onnodig om te vermelden, maar alle series die we in dit artikel benoemen zijn te zien op animéstreamingdienst Crunchyroll, dé website voor animé, manga en J-drama!
  
  

Toradora!

Deze animéserie is relatief populair en door deze serie krijg je ook wat meer inzicht in het Japanse middelbare schoolleven. Ryuuji Takasu is vervloekt met een intimiderend, bijna boos gezicht. Zijn gezicht past helemaal niet bij het karakter dat hij heeft, want hij is eigenlijk heel schuchter en vriendelijk. Op een dag ontmoet hij zijn buurmeisje Taiga Aisaka; zij is een klein, schattig en breekbaar meisje, maar ze heeft het karakter van een gevaarlijke, krachtige tijger. Beide zijn totaal verschillend, maar ze hebben ook één ding gemeen met elkaar, ze hebben namelijk allebei een enorme crush op elkaars beste vrienden. Ondanks dat Ryuuji en Taiga zo verschillend zijn besluiten ze elkaar toch te gaan helpen om dichterbij hun crushes te komen, en ze beginnen zelfs mogelijkheden te zien om vrienden met elkaar te worden.

Aantal afleveringen: 25
Spin-offs: “Toradora! SOS!” en “Toradora! Bentou no Gokui”

Baka to Test To Shoukanjyuu

Het verhaal van deze serie draait om Akihisia Yoshii, die eigenlijk wel een beetje dom is en waarvan schoolwerk niet zijn favoriete bezigheid is. Het schoolsysteem in de Fumizuki Academie is een beetje ongewoon, want alle scholieren worden er ingedeeld in leerniveau en dan in een klaslokaal gezet die past bij hun kennen en kunnen. Akihisa doet alle toetsen ook en wordt hierdoor ingedeeld in de F-klas, de laagste van alle klassen en daarom heeft het klaslokaal waarin hij moet zitten kapotte tafels en afgeleefde tatamimatten. In de klas van Akihisa zit ook Mizuki, zij is een intelligent meisje, maar omdat ze ziek is geweest kon ze haar schooltest niet afmaken en werd ze ook ingedeeld in de F-klas. Om indruk te maken op Mizuki daagt Akihisa de scholieren uit de andere klassen uit om te vechten met hun fantasy avatars. Daarnaast vecht hij samen met een vriend voor betere klassen en de eer van de Fumizuki Academie. Kortom, deze animéserie zit vol van humor, liefde en gevechten voor eer en glorie.

Aantal afleveringen: 13
Vervolgreeksen: “Baka to Test to Shoukanjuu: Matsuri” en “Baka to Test to Shoukanjuu: Ni”

Non Non Biyori

Deze animéreeks speelt zich af in het plattelandsdorp Asahigaoka, dat op een op aantal uren van grote steden ligt. Het aantal bewoners van dit dorp is extreem laag en er zijn slechts vijf kinderen die er naar school gaan, vier hiervan ga je heel goed leren kennen gedurende de serie. Renge, Komari en Natsumi hebben allemaal een andere leeftijd, maar toch zijn ze vrienden die samen dagelijks zoeken naar manieren om het leven in Asahigaoka minder saai te maken. Op een dag komt Horatu bij de groep, zij is net verhuisd met haar ouders naar het dorp vanuit de grote stad Tokyo. Het leven van Horatu staat op het punt heel anders te worden nu ze in een klein gehucht woont…

Aantal afleveringen: 12
Sequel: “Non Non Biyori Repeat”
Spin-off: “Non Non Biyori: Okinawa e Ikukoto ni Natta”

Masamune-kun No Revenge

Dit is ook een animéserie die gaat over een liefde die zich ontplooit in een middelbare school. Masamune Makabe was voorheen een ietwat mollige jongen en hij werd daardoor vaker belachelijk gemaakt door zijn medescholieren. Op een dag word hij door een rijkeluismeisje op zijn school uitgescholden voor “Piggy”. Een belediging die hij niet snel meer zal vergeten. Masamune zet alles op alles om er afgetraind uit te gaan zien en te veranderen in een knappe, zij het ietwat narcistische, hunk. Alle schoolmeisjes willen nu graag bij Masamune zijn en zijn vriendinnetje worden, maar het enige waar hij aan denkt is wraak nemen op het meisje dat hem ooit uit heeft gescholden als Piggy. Zijn plan: haar verliefd op hem laten worden en haar dan keihard afwijzen om zo haar hart te breken. Masamunes plan loopt alleen niet zoals hij had gepland…

Aantal afleveringen: 12

Usagi Drop

Dit is het familieverhaal van Daikichi Kawachi en zijn geadopteerde dochter Rin. Daikichi leeft er op los en heeft een goede baan tot het moment dat zijn grootvader onverwachts komt te overlijden. Het blijkt zo te zijn dat zijn grootvader een niet-erkende dochter had van zes jaar oud die nu een weeskind is. Daikichi’s familie wil niets met het meisje te maken hebben, omdat zij volgens hen de status van de familie beschaamd. De bekrompen reactie van zijn familie zorgt ervoor dat Daikichi zelf voor Rin gaat zorgen, alsof het zijn eigen dochter is, ook al heeft hij geen ervaring met het opvoeden van kinderen. In de serie volgen we twee personen die vreemden voor elkaar zijn, maar we zien hen gaandeweg naar elkaar toe groeien en zien ook hoe zij onverwacht samen een gezin vormen…

Aantal afleveringen: 11
  
  
Dat waren ze dan, vijf animéseries die kort en zoet zijn, maar hierdoor ook perfect voor beginners in het genre. Met een Crunchyroll Gift Card die Gamecardsdirect verkoopt kun je een Premium Membership aanschaffen op de website van Crunchyroll. Met een abonnement op Crunchyroll heb je toegang tot honderden Japanse animatiereeksen. Je kunt al jouw favoriete series kijken zonder onderbrekingen en je krijgt 1 uur nadat deze uitgezonden zijn in Japan al de kans ze te kijken op Crunchyroll met Engelstalige ondertiteling. Je vindt de Crunchyroll Gift Cards op onze Amerikaanse website. Klik rechtsboven op de vlag om het land te veranderen.

Direct bestellen

Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.