be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

World of Warcraft: Classic

  
  
Wie staat al klaar om het meest epische avontuur in de MMORPG-wereld ooit te herbeleven? De originele World Of Warcraft (in de volksmond: WoW Vanilla), komt terug en is precies zoals het was! Het was heel wat werk voor het dev-team bij Blizzard Entertainment om alle originele data bij elkaar te krijgen, maar dan heb je ook wat. Er is in ieder geval 1 collega bij Gamecardsdirect die he-le-maal hyped is en niet kan wachten totdat het 27 augustus is. Maak je klaar voor World of Warcraft: Classic.

World of Warcraft Classic komt uit op 27 augustus 2019 voor PC en MAC.

Wat heb je nodig om Vanilla te spelen?

First things first: alle spelers met een Battlenet-account en een actief WoW-subscription kunnen World of Warcraft Classic spelen! Natuurlijk is dit ook om nieuwe spelers aan te trekken, want je kunt spelen zonder het spel en alle uitbreidingen aan te schaffen.

Dus ben jij een nieuwe speler en wil jij ervaren hoe het was om World of Warcraft te spelen tijdens haar glorietijden? Creëer dan eerst een Blizzard-account, koop een WoW-subscription en download de Blizzard Battle.net Desktop App. Zodra alles is geïnstalleerd, kun jij je eerste character maken en de wereld gaan verkennen.

Wordt het echt zoals toen?

Voor de terugkerende spelers onder ons: JA! Het wordt zoveel mogelijk zoals het originele spel, op Blizzard’s huidige servers. Tijdens Blizzcon vorig jaar hield Ion Hazzikostas (Game Director van World of Warcraft) een uitgebreide presentatie over de reis die het development team moest afleggen om alle originele data bij elkaar te verzamelen, dit vervolgens compatibel maken met de huidige techniek, en wat spelers verder allemaal kunnen verwachten van World of Warcraft Classic.

De content van Classic wordt in delen vrijgegeven. Onderstaande het release schema:

  • Fase 1 (Bij de Classic Launch): Molten Core, Onyxia, Maraudon
  • Fase 2: Dire Maul, Azuregos, Kazzak
  • Fase 3: Blackwing Lair, Darkmoon Faire, deck drops van Darkmoon Fair deck drops
  • Fase 4: Zul'Gurub, Green Dragons
  • Fase 5: Start van Ahn'Qiraj War Efforts, waarna de raid volgt, aanpassingen aan dungeon loot (Tier 0.5 Dungeon gear, Relics, drop rates and drop locatie)
  • Fase 6: Naxxramas, Scourge Invasion
  
The Alliance
  
  
The Horde
  

Dungeons en raid finding: Je gaat heel veel zoeken als je dit niet gewend bent! Spelers kunnen nu nog via de Looking For Group feature een groep vinden en direct naar de instance teleporteren. In de originele WoW was deze functie helemaal niet aanwezig. Dus maak je klaar voor heel wat meer sociale interactie, want als je Ahn'Qiraj binnen wilt komen zul je zelf op zoek moeten gaan naar medespelers die je willen helpen met deze raid (deze komt trouwens uit in de vijfde fase!). De enige manier om geteleporteerd te worden naar een dungeon, is als er al 2 spelers aanwezig zijn die bij de Summoning Stone (ook wel bekend als Meeting Stone). Is dit niet het geval? Dan kun je zelf op zoek gaan naar de dungeon. Lekker ouderwets dus!

Levelen: In de huidige WoW game hoef je bij het aannemen van een quest maar op je map te kijken en je ziet meteen wat je moet doen voor de quest. In de goeie ouwe tijd was dit soort hulp er niet! Geen Quest Tracking, maar ouderwets je quest log lezen. Een voordeel hiervan is dat je beter de verhaallijn meekrijgt, want wie van de nieuwe spelers weten wat er zich precies afspeeld in Warcraft? Wie kan zich nog alle originele starter-quests van de Trolls herinneren?
En de oude Talent Tree is terug (*squeel*)! Nu kun je weer helemaal los gaan en je eigen specialisatie kiezen. Druid is weer veelzijdiger, Hunter heeft weer oneindig veel spells op zijn bars en Priest mag weer lekker Shadow en Holy spells op zijn bar zetten. Vergeet je ook niet om elke 2 levels weer naar je Class Trainer te gaan?

Gebieden: Sinds de uitbreidingen is er heel wat veranderd in Azeroth en zijn er nieuwe gebieden en werelden bij gekomen. In WoW Classic wordt alles teruggebracht naar het oude. Thousand Needles staat weer helemaal droog en het is alsof de World Tree van de Night Elves nooit is afgebrand door Sylvanas (geef toe, jij moest ook een traantje wegpinken bij deze scène!).

Graphics: De graphics die je nu ziet in BFA (Battle For Azeroth) zijn natuurlijk anders dan in de tijd van WoW Vanilla. Je hebt de optie om voor de volledige Vanilla experience te gaan, inclusief de graphic settings. Echter, er komt ook de optie om de graph settings op MAX te zetten, zodat het allemaal wat gelikter uitziet. Maar zeg nu eerlijk: We willen de whole-package deal, toch?

Hoe staat de community er nu tegenover?

Tijdens de bèta merkte het dev-team pas echt hoe gepassioneerd mensen zijn als het aankomt op WoW Vanilla. Brian Birmingham (Lead Software Engineer bij Blizzard Entertainment) en Omar Gonzalez (Sr. Software Engineer) merkten dat er zó veel mensen waren die de bèta uitvoerig testen en gerichte feedback gaven. “Our expectation for betas is generally, we'll get a lot of people come in, try things for a little bit, and then they'll say, 'OK, I'm going to wait until release now - I've helped you guys test and now I'm finished.’ We were really thrilled and blown away by just how much people wanted to play.”

Spelers zijn vooral enthousiast om weer deel uit te maken van de community die er toen was. Dit komt natuurlijk ook doordat er geen cross-server feature was. Je zat op één server en leerde daar ook elke speler kennen. Het werd een hechte groep, met serieuze Horde vs. Alliance gevechten als je op een PvP-server zat. Iemand zin om Stormwind te raiden?

Een kritiekpunt onder de spelers is dat je voor dit spel meer commitment moet hebben, gezien je er meer tijd in moet stoppen. Je gaat niet in één keer Ragnaros verslaan, natuurlijk. Aan de andere kant, juist omdat je meer energie en tijd moet stoppen in het behalen van bepaalde achievements heb je het gevoel dat je ze écht verdiend hebt.

Conclusie

Persoonlijk kan ik blijven door babbelen over WoW Classic en hoezeer ik ernaar uitkijk om de oude community weer te zien die er in Vanilla was. Voor nu ziet het er enorm positief uit: mensen zijn enthousiast, zowel nieuwe spelers als returning spelers, en alles is zoveel mogelijk van Vanilla overgenomen. Ik heb persoonlijk het gevoel dat Blizzard écht heeft geluisterd naar haar fans. Brian Birmingham: “We started this whole project as a love-letter to the fans - they've been demanding this from us. We wanted to respond and give them what they've been asking us for. We will continue to listen to community feedback, and we want to know what people think and want to see next.”

Het klinkt in theorie zo mooi, maar de spelers zijn uiteindelijk de bepalende factor voor het grote succes van deze game.

Wat is jouw mening? Kijk jij uit naar Classic of ga jij liever verder met het verhaal in Battle For Azeroth?

Wil jij Classic zeker weten niet missen? Zorg ervoor dat je WoW Game Time of een Blizzard Entertainment Gift Card hebt! Koop je Time Card bij Gamecardsdirect.

Bron: World of Warcraft

Direct bestellen

blizzard-gift-card-20
Bezorgd per e-mail

Blizzard Gift Card €20

€ 20,00
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.