be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Diablo IV - de ultieme actie-RPG?

Diablo IV Header

Diablo IV: een Diablo-spel voor de 21e eeuw

De Diablo-spellen gaan al een tijdje mee, sinds 1997 zelfs! Het is niet moeilijk om te zeggen dat de Diablo-serie een van de meest invloedrijke role-playing game franchises aller tijden is. Diablo IV, het vierde spel in de reeks (als je de Romeinse cijfers niet kent), lijkt een aantal welkome wendingen en vernieuwingen te introduceren in de bekende Diablo-formule. De Diablo-serie staat bekend om zijn boeiende en unieke kijk op klassieke dungeon-crawling-spellen. Het lijkt erop dat de langverwachte Diablo IV deze gameplaystijl zal voortzetten, terwijl de serie wordt gemoderniseerd en aangepast aan het moderne tijdperk.

In de loop der jaren is Diablo uitgegroeid tot een spel met een rijke geschiedenis en verhalen, wat niet verwonderlijk is aangezien de serie al meer dan twintig jaar bestaat. Het uitgangspunt van Diablo is dat er een oorlog is geweest tussen de High Heavens en de Burning Hells, en door hun acties in het conflict zijn demonen verbannen naar het sterfelijke rijk. De serie speelt zich af in de fantasiewereld Sanctuary, en de personages zijn grotendeels mensen, engelen, demonen en monsters. Diablo is de gelijknamige antagonist van de serie, een machtige demon die de macht heeft om iemands vreselijkste angsten tegen hem te gebruiken. Het Diablo-universum is beslist geen vredige plek!

Verbeterde spelervaring

De basisgameplay in de Diablo-serie bestaat uit het verslaan van vijanden met een toenemende moeilijkheidsgraad. Ze worden bestreden door verschillende klassen die kunnen worden opgewaardeerd met behulp van de vaardigheidsbomen, en onderscheiden door ze uit te rusten met verschillende wapens. Naarmate het spel vordert, worden de vijanden moeilijker en moet de speler betere strategieën ontwikkelen om ze te verslaan, wat leidt tot een bevredigende en lonende spelervaring. Het lijkt erop dat Diablo IV de Diablo-formule gaat verbeteren voor de moderne tijd, met tal van mogelijkheden en een geheel nieuw verhaal. De laatste Diablo-game kwam uit in 2012, en sindsdien zijn de verwachtingen van spelers voor games als deze aanzienlijk gestegen, vooral van grote ontwikkelaars als Blizzard.

Diablo IV landscape
Diablo IV enemies

Wat is er nieuw in Diablo 4?

Na jaren van speculatie werd Diablo 4 aangekondigd tijdens BlizzCon 2019. Sindsdien is het natuurlijk alweer een paar jaar geleden. Blizzard heeft gestaag genoeg details en trailers over de game gedropt dat we een vrij goed idee hebben van hoe de game zal zijn.

De meest intrigerende toevoeging aan de Diablo-serie is de introductie van een open wereld, een functie die volledig nieuw is voor de Diablo-serie die voorheen vrij lineair was. Diablo zal ook een vertakte campagne hebben, waardoor spelers de gigantische wereld van het spel op hun eigen unieke manier kunnen verkennen. Dit zal de formule van de serie ongetwijfeld flink opschudden. Open-wereld games zijn de laatste jaren enorm populair geworden onder spelers, die genoeg hebben van games die de speler aan het handje houden, zoals Breath of the Wild in de Zelda-serie en meer recentelijk Elden Ring.

Een van de grootste uitdagingen bij het ontwerpen van open-wereld games is echter ervoor te zorgen dat het evenwichtig aanvoelt. In tegenstelling tot lineaire games, waar de ontwikkelaar kan zorgen voor een gestage progressie van de moeilijkheidsgraad, heeft de speler in open-wereldgames veel meer vrijheid en kan hij in te uitdagende gebieden terechtkomen, waardoor hij gefrustreerd raakt. Hoe het ook zij, Blizzard heeft ons verzekerd dat het spel nog steeds goed uitgebalanceerd zal zijn, waarbij de spelers tegelijkertijd een gevoel van vrijheid krijgen en het spel aanvoelt als een zinvol avontuur.

Volgens Diablo general manager Rod Fergusson: "Spelers zeggen dat ze een open wereld en vrije keuze willen. Maar ze willen ook verteld worden waar ze heen moeten." Met andere woorden, Diablo IV zal een overkoepelend verhaal en einde hebben, maar het zal spelers veel meer vrijheid laten om het te doorlopen.

Nadruk op vrijheid voor de speler

Een primeur voor de reeks: Diablo IV zal uitgebreide aanpassingsmogelijkheden voor personages bevatten, waardoor spelers hun personage tot in het kleinste detail kunnen ontwerpen en het spel telkens weer als een unieke ervaring zal aanvoelen. De character creator laat je de gelaatstrekken en lichaamskenmerken veranderen en heeft zelfs een verfsysteem om pantsers aan te passen. Er zullen ook sieraden zijn, zoals neuspiercings en oorbellen.

Diablo IV boss

Net als de vrijheid om personages aan te passen, zal Diablo IV ook de nadruk leggen op de keuze van de speler wat betreft klasse en progressie in de skill tree. Zelfs twee spelers van dezelfde klasse kunnen hun personage op verschillende manieren specialiseren, zodat elke speelronde uniek aanvoelt. "We wilden echt dat de klassen op hun eigen manier zouden schitteren," aldus Fergusson. Wat de klassen van Diablo IV betreft, zijn er bij de lancering slechts vijf aangekondigd, maar er zullen er ongetwijfeld meer komen in DLC. De vijf tot nu toe zijn Barbarian, Sorceress, Druid, Rogue en Necromancer.

Waar kan ik Diablo IV kopen?

Diablo IV staat gepland voor een release op 2 juni 2023 op alle belangrijke platforms. Als je het spel wilt kopen, kun je dat veilig en betrouwbaar doen bij Gamecardsdirect, de one-stop gift card shop! Ook kun je hier cadeaucodes kopen om het spel in winkels als PlayStation en Xbox te verkrijgen!

Direct bestellen

playstation-network-card-20
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €20

€ 20,00
playstation-network-card-30
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €30

€ 30,00
steam-gift-card-20
Bezorgd per e-mail

Steam Gift Card €20

€ 20,00
steam-gift-card-50
Bezorgd per e-mail

Steam Gift Card €50

€ 50,00
xbox-gift-card-15
Bezorgd per e-mail

Xbox Gift Card €15

€ 15,00
xbox-game-pass-ultimate-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

€ 38,99
xbox-live-gold-12-maanden
Bezorgd per e-mail

Xbox Live Gold 12 maanden

€ 54,99
xbox-game-pass-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Xbox Game Pass 3 maanden

€ 29,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.