be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Pokémon Sword en Shield review

Door: Maud
  
logo-pokemon-sword-and-shield
  
Tijdens de eerste dag van Gamescom 2019 in Keulen kreeg ik de kans om voor het eerst Pokémon Sword en Shield op de Nintendo Switch uit te proberen! Dit spel komt pas op 15 november 2019 uit en is niet speelbaar in de entertainment hal op Gamescom, dus je krijgt in deze blog post een exclusief voorproefje van dit nieuwe Pokémon-spel.
  
pokemon sword Zacian
pokemon shield zamazenta
  

Een sneak peek van Pokémon Sword en Shield

De demo die ik heb kunnen spelen op Gamescom was vrij kort maar gaf wel al een goede indruk van het spel. Ik begon als Pokémon trainer in een ruimte met watervallen die mijn weg naar de arena blokkeerde. Het was vrij snel duidelijk dat ik mijn weg door het doolhof moest vinden en de watervallen in een bepaalde volgorde moest uitzetten om de ruimte te kunnen verlaten. Er stonden op meerdere plekken pilaren met een gele, rode of blauwe knop die waren gekoppeld aan de watervallen. Op mijn weg naar de eerste knop kwam ik een karakter tegen die mij tegen hield en direct zei dat hij met me wou vechten. En zo begon mijn eerste Pokémon battle in Sword en Shield!

Mijn starter Pokémon was Sobble, maar daar vertel ik later in deze blog post meer over. Ik ging het gevecht met mijn tegenstander aan door strategisch aan te vallen en indien nodig van Pokémon te wisselen. Als jij zelf een Pokémon-fan bent en andere spellen hebt gespeeld klinkt dit wel bekend in de oren. De manier van vechten is namelijk hetzelfde als alle andere Pokémon games. Maar dat betekent niet dat deze nieuwe toevoeging aan de Pokémon-reeks niks nieuws te bieden heeft. Ik kwam namelijk nog voor een verassing te staan; een feature die volledig nieuw is voor Sword en Shield…

Zodra ik mijn weg door de watervallen en tegenstanders had gevonden kon ik eindelijk de grote arena binnentreden. Hier kwam ik oog in oog met een Pokémon trainer die even wou laten zien wie de beste is. Nou, challenge accepted! Ik wisselende Sobble in voor Grookey, een gras-type Pokémon om tegen de Water Pokémon van mijn tegenstander op te boksen. Toen ik mijn eerste aanval wou kiezen zag ik de toevoeging van een nieuwe aanval genaamd Dynamax. Dit blijkt een gloednieuw fenomeen te zijn waarmee een Pokémon gigantisch groot wordt tijdens een gevecht. Mijn aanval deed ook echt veel meer damage dan normaal. Mijn tegenstander had hetzelfde idee en koos er ook voor om haar Pokémon te ‘Dynamaxen’. Gelukkig wist ik haar te slim af te zijn en won ik de battle. Zo kwam mijn allereerste ervaring met Pokémon Sword en Shield ten einde.

pokemon sword shield dynamax pikachu

De nieuwe starter Pokémon

Zoals ik al zei begon mijn Pokémon trainer in de demo met een Sobble. Dit is één van de drie nieuwe starter Pokémon in Sword en Shield, en wat zijn ze schattig! Net zoals in alle Pokémon-spellen krijg je de keuze uit een gras-, vuur- en water-type als starter Pokémon, en in Sword en Shield zijn dat:
starter pokemon sword shield sobble
  • Sobble - water

    een schuchtere waterhagendis-Pokémon die vanuit het water aanvalt
starter pokemon sword shield grookey
  • Grookey - gras

    een ondeugende maar nieuwsgierige chimpansee-Pokémon
starter pokemon sword shield scorbunny
  • Scorbunny - vuur

    een konijn-Pokémon vol energie die nooit stil zit
gamecardsdirect review monkey

Mijn oordeel

Of de scene die ik heb doorlopen ook in daadwerkelijk in het spel wordt gebruikt is niet zeker, maar het gaf me wel al een goed gevoel over wat ik kon verwachten van de Pokémon battles in november. Helaas heb ik ook het nieuwe gebied Galar niet kunnen verkennen, dus daar zal ik nog een paar maandjes op moeten wachten.

Kan jij niet wachten op Pokémon Sword en Shield? Vergeet dan niet je Nintendo eShop-saldo op te waarderen met Nintendo eShop Cards als de release datum nadert!

Direct bestellen

nintendo-eshop-card-15
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €15

€ 15,00
nintendo-eshop-card-25
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €25

€ 25,00
nintendo-eshop-card-50
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €50

€ 50,00
pokemon-sword-shield-expansion
Bezorgd per e-mail

Pokémon Sword/Shield Expansion

€ 29,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.