be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Devil May Cry 5

  
Devil May Cry 5 logo
  

De jacht op demonen gaat verder

Welke game je ook aan het spelen bent, leg het maar aan de kant: Devil May Cry 5 komt er aan! Morgen kun je weer aan de slag als Dante om de wereld van demonen te bevrijden. Het vijfde deel van deze hack en slash-serie heeft lang op zich laten wachten, maar liefst meer dan tien jaar (DmC: Devil May Cry reboot van 2013 tellen we niet mee).

Devil May Cry V komt uit op 8 maart 2019 voor de PlayStation 4, PC en Xbox One.

Devil May Cry 5 karakters

Nieuwe dreiging in Red Grave City

De game introduceert een nieuw personage, ‘V’. Hij heeft de opdracht om Dante te helpen een nieuwe demoneninvasie tegen te houden. Fans van Devil May Cry grappen op internet dat hij lijkt op Kylo Ren in vermomming, nadat hij door een mosh-pit is getrokken van My Chemical Romance. Maar meer over hem later.

Samen met Nero gaan ze de strijd aan, echter slagen ze er niet in om de dreiging uit de weg te ruimen. Al snel woekert Qliphoth, een demonische boom die zich voedt aan menselijk bloed, in Red Grave City. Game director Hideaki Itsuno maakte tijdens Xbox E3 Live Interview bekend dat deze boom een cruciale rol speelt in de Devil May Cry game.

Als je de trailer bekijkt zie je ongelofelijk veel detail, prachtige graphics en lekker veel blood en gore. Precies zoals we gewend zijn van 3 en 4.

Gameplay en personages

Als je de eerdere games van Devil May Cry hebt gespeeld, ben je wel bekend met het combat systeem en de boss battles. Je krijgt de mogelijkheid om wederom Nero en Dante te spelen, met de vechtstijlen die je van ze gewend bent. Nero gebruikt trouw zijn Red Queen zwaard en Blue Rose revolver. De arm die hij eerder in de serie verloren had, is vervangen door nieuwe ‘Devil Breakers’. Deze robotarm is er in verschillende soorten en maten, voor elke situatie één ;). Dante heeft zijn familliar Rebellion en het wapen Sparda. Daarnaast heeft hij twee nieuwe Devil Arms.

Devil May Cry 5 Nero
Devil May Cry 5 Dante

In Devil May Cry 5 heb je een derde character die voor je vecht: V. Hij is net iets anders qua vechtstijl, maar zeker interessant. Hij maakt gebruik van familiars, demonen die uit zijn tattoos lijken te komen. Je hebt drie varianten:

Devil May Cry 5 nieuw karakter V
  • Griffon: Dit beest is altijd in de buurt van V. Griffon heeft long-range aanvallen en V . Griffon spreekt ook de menselijke taal, waardoor hij tevens als tolk fungeert tussen V en de andere twee demons, Shadow en Nightmare.

  • Shadow: Deze trouwe viervoeter kan verschillende combat-vormen (lees: vlijmscherpe objecten) aannemen om V te verdedigen. Zo kunnen er vlijmscherpe tentakels uit hem komen om de vijand flinke damage toe te dienen. Shadow kan ook als mount dienen voor V.

  • Nightmare: Deze gigantische demon wordt door V opgeroepen bij de meer onstuimige en hectische gevechten. Hij ziet er misschien onbeholpen uit met zijn logge bewegingen, maar hij heeft enorme kracht en is bijna onverslaanbaar. Als Nightmare zich gaat bemoeien met het gevecht, kunnen vijanden zich beter wegmaken. Nightmare kan, zoals je misschien in de trailer hebt gezien, zeker 6 meter groot worden.
Let wel: Vijanden kunnen alleen verslagen worden als V een laatste klap uitdeelt!

Co-op system

Helemaal nieuw in Devil May Cry, is het co-op systeem. Hideaki en zijn team wilden dat de game in drie perspectieven een uitzonderlijk en episch verhaal vormen, waarin de 3 personages Nero, Dante en V met hun unieke speelstijlen elkaar van tijd tot tijd helpen. Om dit uit te voeren, hebben ze een Cameo System geïmplementeerd, waarbij andere spelers je real-time kunnen helpen (hierbij moet je verbonden zijn met internet). Vecht zij aan zij tegen demonen, hoe cool is dit? Een andere mogelijkheid is om als personage in de gameplay recordings van andere spelers rond te lopen, zodat je kunt zien hoe andere spelers bepaalde gevechten aangaan.

In-game purchases

Een ding waar ik over twijfel, zijn de in-game purchases die je kunt doen in Devil May Cry 5. Het is mogelijk om in-game orbs te kopen om je characters te upgraden. Tot nog toe is in de demo niet te zien geweest dat er een tekort is aan deze orbs, dus waarom geld uitgeven aan iets dat je in overvloed kunt krijgen? Misschien voor de gamers onder ons die de extra upgrades eerder willen hebben, voordat ze bepaalde gameplay hebben gehad? We zullen het zien.

Devil May Cry 5 skull

Een geweldige game, met unieke features

Wij kijken uit naar de volledige game, met V als nieuw character en geheel nieuwe vechtstijl, de co-op mogelijkheden en alle blood en gore die erbij komt kijken. En hoe zit het met die duivelse boom? Waar kijk jij het meest naar uit? Heb je de demo al gespeeld? Deel je ervaringen met ons op Facebook!

 

Ga je de game digitaal aanschaffen, zodat je direct kunt spelen op het moment van de release? Zorg ervoor dat je genoeg tegoed op je account hebt ; ) Koop een Xbox Gift Card, een PSN Card, of Steam Gift Card.

Bron: Devil May Cry

Direct bestellen

playstation-network-card-20
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €20

€ 20,00
playstation-network-card-50
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €50

€ 50,00
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.