be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Life is Strange 2 Episode 4 review

Door: Maud

Let op, deze review bevat spoilers voor Life is Strange 2! Lees hier onze spoiler-vrije preview van Life is Strange 2.

Life is Strange 2 Episode 4

Eerder in Life is Strange 2

Als je de eerste 3 afleveringen van Life is Strange 2 hebt gespeeld weet je inmiddels dat Sean en zijn kleine broertje Daniel uit Seattle zijn gevlucht nadat hun vader onterecht door een politieagent wordt doodgeschoten. Daniel blijkt telekinetische krachten te hebben waardoor de broers vluchten naar Mexico in de hoop daar hun vervreemde familieleden te vinden. Maar op weg naar de grens lopen ze alleen maar tegen problemen aan, totdat ze een groep zwervende jongeren vinden. De toevoeging van Sean’s nieuwe leeftijdsgenoten legt echter meer druk op Daniel, die er ook bij wilt horen. Hij begint zijn frustraties steeds meer te uiten en wordt zelfverzekerder over zijn krachten. Episode 3 eindigt met de grote uitbarsting van Daniel die ook Sean ernstig verwondt. Het eindbeeld laat zien hoe Sean tussen de rommel ligt, maar Daniel nergens te bekennen is…

Life is Strange 2 Episode 4 - Sean in ziekenhuis

And so it continues

Het verhaal pakt 2 maanden na het ongeval de draad weer op. De scène begint als Sean na door een nachtmerrie wakker wordt met een kaalgeschoren hoofd en ooglapje wakker in een ziekenhuis, wat al meteen veel vragen oproept. Wie heeft hem gevonden? Wat is er gebeurd met Finn? En nog belangrijker, waar is Daniel? Sean heeft in zijn tijd in de ziekenboeg wel zijn sketchboek gebruikt en brieven ontvangen van zijn vrienden, die iets meer informatie geven over de situatie. Na een bezoekje van de verpleger kom ik erachter dat zijn linkeroog niet meer optimaal werkt en zijn diepteperceptie voor altijd verzwakt zal zijn. Zijn check-up is niet eens voltooid voordat een maatschappelijk werker Daniel voor (blijkbaar) de zoveelste keer komt ondervragen. In deze scene krijg ik de eerste keuzes, namelijk of ik de waarheid wil vertellen over wat er gebeurd is met Merrill. Ik kies ervoor eerlijk te zijn en dat lijkt wel iets te helpen.

De ontsnapping

De zoektocht naar Daniel is al in gang, maar voor Sean gaat dit niet snel genoeg. Nog langer in het ziekenhuis blijven en naar een jeugdgevangenis gestuurd worden heeft Sean ook geen zin in, hij vindt het veel belangrijker dat hij Daniel vindt. Dus, we ontsnappen! De ontsnappingsscène had voor mijn gevoel veel spannender kunnen zijn. Een stealth scene waarin je de route naar de uitgang zelf moet uitzoeken en langs bewakers moet sluipen zou leuk zijn geweest. In plaats daarvan is het vrij makkelijk om uit het raam te ontsnappen zonder iemand te alarmeren. Wel kom ik tijdens mijn afdaling langs de kamer van Finn en kan ik nog even met hem kletsen. Eenmaal bij de parkeerplaats aangekomen stapt Sean in een auto en weet hij letterlijk binnen 5 seconden de motor te starten. Ook dit had veel uitdagender gekund.

Welkom in Nevada

Na een reis die zeker 8 uur heeft geduurd komt Sean aan in Nevada, waar Daniel misschien aan het schuilen is. Het duurt niet lang voordat Sean zich weer in een confrontatie bevindt met een racistische kerel die hem uit zijn slaap wekt in het midden van de nacht. Maar omdat ik ervoor kies niet de reactie te geven die de racistische kerel van me verwacht, vindt hij het normaal om me in elkaar te trappen. De 2e kerel die sympathiek stond toe stond te kijken is nog aardig genoeg om me te helpen en smijt me terug in de auto zodat ik weg kan rijden. Maar, voor het geval dat nog niet erg genoeg was, raakte de benzine ook nog vrij snel daarna op en moet Sean zijn weg te voet vervolgen.

Life is Strange 2 Episode 4 - Sean in Nevada

De hereniging met Daniel

De rest van de weg naar Nevada verloopt erg traag en er gebeurt niet veel spannends. Sean weet nog met een vrachtwagenchauffeur mee te liften tot aan Haven Point, een Christelijke kerk. Als we de kerk binnentreden staat ons een verassing te wachten; Daniel is hier! Eigenlijk had ik verwacht dat de zoektocht naar Daniel veel langer zou duren én moeilijker zou zijn. Tot nu heb ik geen enkele keuze hoeven maken die mijn weg naar Daniel kon beïnvloeden. De hereniging van Daniel en Sean gaat ook niet zoals ik had verwacht, want Daniel’s krachten zijn in de kerk geen geheim. Hij wordt zelfs gezien als een engel - een geschenk van God die de mensen kan helpen hun weg te vinden. Helaas ontstaat er weer een conflict tussen Sean en de Christelijke leider, waardoor hij eruit gegooid wordt en Daniel duidelijk laat merken dat hij liever bij zijn nieuwe familie blijft. En zo zijn we weer terug bij af…

En nog een verassing

Alsof er nog niet genoeg verrassingen in deze aflevering zijn voorgekomen, komt Sean buiten de kerk ook nog eens oog in oog te staan met Karen, zijn moeder. Hij twijfelt echter niet om bij haar auto in te stappen en mee te gaan naar een motel in de buurt. Zo komen we eindelijk meer over haar te weten en Sean krijgt eindelijk de kans om antwoorden te krijgen op vragen die hij al heel lang voor haar heeft. Nadat een vertrouwen is opgebouwd besluiten ze samen Daniel te redden van de slechte leider die Daniel heeft gehersenspoeld. Na een lang (verbaal) gevecht weet hij Daniel te overtuigen om met hem mee te gaan en vluchten ze uit de brandende kerk die opeens in de fik stond. En zo eindigt episode 4 met Sean, Daniel én hun moeder weer herenigd.

Oordeel monkey

Mijn oordeel

Deze aflevering vond ik eerlijk gezegd een beetje saai. Het begon na een tijdje zelfs eenzaam aan te voelen. Zonder de interacties met Daniel en zijn brutale opmerkingen is er een stuk minder te doen. Hoewel dit erg normaal was in Life is Strange 1, was ik er nu wel aan gewend altijd Daniel aan mijn zijde te hebben. En zonder Daniel in beeld miste ik het trainen van zijn kinetische krachten ook. Dat waren in de vorige afleveringen leuke scènes om te spelen. Daarnaast vond ik het jammer dat de keuzes die ik in deze aflevering moest maken nauwelijks tot geen impact hadden op het verhaal. Er waren alleen maar kleine keuzes die gesprekken een bepaalde richting op stuurden, maar verder niks.

Ik ben wel benieuwd hoe de laatste aflevering in december het verhaal gaat afsluiten. Wil jij het avontuur van Sean en Daniel zelf beleven? Je kunt de 5 episodes in een bundel kopen of elke episode apart. Vul gemakkelijk je Steam-, PlayStation- of Xbox-account aan met een tegoedkaart in onze webshop.

Direct bestellen

playstation-network-card-20
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €20

€ 20,00
playstation-network-card-10
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €10

€ 10,00
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.