be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Gran Turismo 7

Gran Turismo 7 Logo
Gran Turismo 7 kwam in maart 2022 uit, de 8e hoofdtitel in de geliefde serie, en de updates die het sinds de release heeft ontvangen, hebben het een nog betere game gemaakt door de kleine dingetjes die het spel in de weg zaten glad te strijken. In deze blog kijken we hoe het speelt en of het de liefde van zoveel PlayStation-spelers verdient.

Gran Turismo 7, een combinatie van oud en nieuw

Hoewel Gran Turismo 7 aanvankelijk was gepland als PS5-exclusive, is het uiteindelijk ook uitgebracht voor de PlayStation 4. Dat was een slimme zet van de producent. Dat was een slimme zet van de producent, want op deze manier kreeg de game een enorme basis aan potentiële kopers, ook gezien de moeilijkheid om een PS5 aan te schaffen ten tijde van de release. Ondanks het feit dat het een new-gen titel is, ziet GT7 er prachtig uit en speelt het zelfs op Sony's oudere hardware als een droom, een bewijs van de vaardigheid van Polyphony Digital.

Hoe goed ziet GT7 eruit?

GT7 ziet er in één woord schitterend uit, vooral op de PS5-hardware die alle mooie belichtingseffecten en partikels kan weergeven. De automodellen zijn prachtig gedetailleerd, de afwisselende dag/nacht-cyclus zorgt voor een aantal echt spectaculaire uitzichten en de weerseffecten zoals de regen veranderen niet alleen de grip van de auto op het asfalt realistisch, maar houden zelfs rekening met de kleinste details, zoals plassen die langer blijven staan onder bruggen. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan het geluid, waardoor GT7 een genot voor het oor is. Het verdient het om beluisterd te worden via een goed Home Theater-systeem of een high-end hoofdtelefoon. Elk klein geluidje van de auto of de weg is fijn genuanceerd, het spatten van de regen op de voorruit is precies zoals het hoort. En de haptische feedback van de PS5-controller voegt nog een extra laag realisme toe aan de besturing, waardoor spelers realistische feedback krijgen voor elke situatie op het scherm. Gran Turismo® 7 spelen met een controller werkt ook prima, maar volgens ons is de enige manier om echt van zo'n spel te genieten een goed stuur- en pedaalsysteem. Maar uiteindelijk gaan uiterlijk en geluid maar tot een bepaald punt als je een game speelt. Het echte punt van discussie is hoe het speelt, en we zijn blij te kunnen zeggen dat het rijgedrag van GT7 waarschijnlijk het beste is dat we ooit hebben geprobeerd. De auto's in de game hebben elk hun eigen persoonlijkheid en sturen precies zoals verwacht, van het wiebelen en slippen van de low-tier, commerciële voertuigen tot de top-supercars die rijden alsof ze aan het asfalt zijn vastgelijmd. Het aanbod is niet enorm (concurrerende titels hebben een groter aanbod), maar met meer dan 400 auto's tot je beschikking zal niemand zich snel vervelen.

gran turismo 7 screenshot 1gran turismo 7 screenshot 2gran turismo 7 screenshot 3

Is Gran Turismo 7 een game voor autoliefhebbers?

Is dat zo? Is dat zo? Iedereen die iets weet over de 25-jarige geschiedenis van Gran Turismo® weet het antwoord al. Sinds het begin op de originele PlayStation in 1997 is Gran Turismo® altijd een liefdesbrief aan autoliefhebbers geweest. De prachtig gedetailleerde auto's, de fijnafstellingen die mogelijk zijn in de garage, de vele stukjes informatie over de autogeschiedenis die je overal in de game kunt vinden... ze spreken allemaal een vertrouwde taal voor alle fans van zuigers en motorolie. GT7 stelt wat dat betreft niet teleur. Alle autoliefhebbers zullen zich thuis voelen in het GT Café (de lobby van de game), waar ze andere fans kunnen ontmoeten en autodetails kunnen vergelijken voordat ze aan een race beginnen.

Hoe zit het met de GT-credits en microtransacties?

GT-credits krijgen spelers als ze races winnen of taken voltooien in het GT-café. Je kunt ze gebruiken om de auto's in je garage te upgraden en te onderhouden, of om nieuwe auto's te kopen. Het is ook mogelijk om GT Credits te kopen in de PlayStation Store, in pakketten variërend van 100.000 (€ 2,49) tot 2.000.000 (€ 19,99). Hoewel het mogelijk is om volledig van de game te genieten zonder een cent extra uit te geven, kunnen de hoge kosten van sommige auto's en upgradeonderdelen spelers er gemakkelijk toe aanzetten om extra credits te kopen om snel te krijgen wat ze willen.

Hoewel dit niet mogelijk was bij de lancering, maakte een update het in november 2022 mogelijk om gebruikte auto's te verkopen in de winkel van de game. Dit is een goede manier voor spelers om zich te ontdoen van oude auto's die ze niet meer gebruiken en tegelijkertijd wat welkome extra credits te verdienen. De game toont een taxatiescherm waarin wordt getoond hoeveel de auto in het begin kostte en hoeveel de waarde is gedaald (of, in sommige gevallen, gestegen), waardoor spelers alle hulpmiddelen hebben om te beslissen of ze een auto verkopen of houden. We verkopen GT Credits niet direct bij Gamecardsdirect, maar je kunt eenvoudig een PlayStation-cadeaubon kopen en deze gebruiken om de credits in de PS Store te kopen. Het is snel en gemakkelijk en zeer veilig in de omgeving van Gamecardsdirect.

Moet ik Gran Turismo 7 of Forza Motorsport spelen?

Aah, de eeuwige vraag, wat is beter? Het antwoord is in dit geval vrij eenvoudig: als je een PlayStation hebt, is GT7 de game voor jou. Speel je op Xbox, ga dan voor Forza Motorsport. Het zijn tenslotte allebei exclusives voor de respectievelijke consoles. Maar als je een van de gelukkige spelers bent die beide systemen heeft, is Forza Motorsport een nieuwere game met een groter aanbod aan beschikbare auto's, dus die zouden wij kiezen. Overigens kun je Forza Motorsport (of de DLC's) direct hier bij Gamecardsdirect kopen!

Direct bestellen

playstation-network-card-20
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €20

€ 20,00
playstation-network-card-50
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €50

€ 50,00
playstation-network-card-10
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €10

€ 10,00
playstation-network-card-25
Bezorgd per e-mail

PlayStation Network Card €25

€ 25,00
ps-plus-essential-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Essential 1 maand

€ 10,00
ps-plus-essential-12-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Essential 12 maanden

€ 75,00
ps-plus-extra-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Extra 1 maand

€ 15,00
ps-plus-extra-12-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Extra 12 maanden

€ 125,99
ps-plus-premium-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Premium 1 maand

€ 20,00
ps-plus-premium-3-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Premium 3 maanden

€ 49,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.