be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Splatoon 2

  
  

Een nieuwe console, een nieuwe Splatoon?

Nintendo moet gedacht hebben: “een nieuwe console, een nieuwe Splatoon!” Dat is dan ook hetgeen Nintendo Switch bezitters voorgeschoteld hebben gekregen op 21 juli 2017. De succesformule van het eerste deel is geüpdatet om zoveel mogelijk kracht te halen uit de Switch.

Bij veel gamers kwam inmiddels het redden van Prinses Peach in de Super Mario franchise en het redden van Zelda in The Legend of Zelda zowat de neus uit, dus het was écht wel tijd voor Nintendo om eens met iets heel anders te komen en dat was waar de succesvolle revolutie van Splatoon startte. Gamers kregen verfpistolen in handen en mochten de omgeving bekladden met verf om landje te veroveren en dat was toch wel heel verrassend op de Wii U. Tel daarbij op dat Splatoon wekelijks nieuwe content bijgeschreven kreeg en je hebt een succesformule in handen die Nintendo wil herbeleven op de Switch. Splatoon 2 brengt al het goede, bekende terug en voegt daar ook nog heel wat meer aan toe.

Een familievriendelijke shooter

Eigenlijk is Splatoon Quake Arena met een Nintendo-sausje, want in plaats van dodelijke wapens ga je in de Turf War-modus aan de slag met verfpistolen, verfrollers en kwasten en ga je in teamverband met drie anderen de strijd aan tegen het vijandelijke team. Splatoon 2 bevat nieuwe wapens en gameplay om het geheel lekker fris en zeker verslavend te houden voor nieuwe gamers en gamers die al bekend zijn met de franchise.

Nieuwe weapons of choice

Er kan gespeeld worden met twee guns tegelijk met de naam ‘Splat Dualies’. Met deze twee pistolen win je snel gekleurd terrein, maar ze zorgen er ook voor dat je een stoere ‘dodge roll’ kan maken; met deze coole move kan je snel ontkomen aan vijanden, je hoeft er alleen maar voor te rollen. Heb je de grote paint roller dan krijg je ook een nieuwe move toebedeeld, want wanneer er gesprongen wordt en er een verfaanval plaatsvindt dan heb je de optie een coole verticale verflijn de gamewereld in te sturen in plaats van een horizontale lijn die vijanden alleen van dichtbij kan raken. Als je na je sprong weer met beide voeten op de grond staat dan gooi je nog wat verfspatten voor je uit en kan je ook nog een verticaal schot lossen.
In Splatoon 2 kan je ook gebruikmaken van nieuwe oplaadaanvallen; deze aanvallen brengen iets meer schwung in het geheel en dat is absoluut goed nieuws voor de fans. Gamers die de Splat Dualies gebruiken kunnen zelfs door deze twee pistolen opstijgen, als ware het een jet-pack met een grenade launcher. Dit is heel effectief, want ook de vijanden die onder de verfstralen doorlopen worden gelijk met de grond gelijkgemaakt…nou ja…geverfd. Een andere oplaadaanval lijkt op een mega rocket launcher; je kan er raketten mee lanceren op de dichtstbijzijnde vijanden. Degene die een verfroller als weapon of choice prefereren kunnen in Splatoon 2 een curling ball gooien die terwijl deze rolt een heel verfspoor achterlaat.

Splatoon op 6,2 inch

Splatoon blijkt wonderwel goed te werken op het relatief kleine scherm van de Nintendo Switch. Het scherm van de Switch moet regelmatig gekanteld worden en dit voelde zelfs nog beter dan met de pro-controller op de TV. Het overzicht houden op het kleine scherm is geen probleem en de graphics zien er werkelijk subliem uit op de handheld van de Switch.

Helemaal nieuw?

Volgens de eerste berichtgeving voelt Splatoon 2 als vanouds, maar zijn de nieuwigheden die in deze game zitten absoluut een welkome aanvulling op de succesformule van Splatoon. Splatoon 2 is niet echt een vervolg op het eerste deel en voelt ook niet als zodanig aan. Het is eerder een verbeterde versie van het origineel, maar dan op een nieuwe console.
UPDATE:
Klik hier om meer te weten over de Splatoon 2: Octo Expansion:
Bron: NintendoNederland

Direct bestellen

nintendo-eshop-card-15
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €15

€ 15,00
nintendo-eshop-card-25
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €25

€ 25,00
nintendo-eshop-card-50
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €50

€ 50,00
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.