be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Best Co-op Games

Gamen is altijd geweldig, maar samen met een vriend gamen is nog leuker! De meeste games speel je alleen of met een team tegen een ander team, maar er is ook een aantal games die je “samen” met een vriend kan spelen om zo verder te komen in een game. De Game Monkeys van Gamecardsdirect, die evenveel van co-op gaming houden als van tegen elkaar gamen, hebben een aantal vette co-op games voor je geselecteerd die je zeker eens gespeeld moet hebben. Hier komen ze!

It Takes Two

Deze game is niet voor niets de eerste in onze lijst van coole co-op games, want “It Takes Two” is een absolute parel binnen het co-op videogamegenre. De game heeft enorm veel details en de content van deze game lijkt wel oneindig, wat ervoor zorgt dat gamers waarschijnlijk meer bezig zullen zijn met het ontrafelen van ieder detail dan met het verder komen in deze game, en dat snappen we volledig. Het plot van de game is eigenlijk vrij eenvoudig: een koppel staat op het punt te gaan scheiden, maar doordat hun dochter hun heeft verkleind door een spreuk in een magisch boek, moeten de ouders nu samenwerken om weer groot te worden en huiswaarts te kunnen keren. In de kern is deze game een platformer, maar door de enorme variatie aan mini-games en gameplay kan je It Takes Two eigenlijk niet onder één specifiek genre plaatsen. Deze game heeft geen online matchmaking-optie, dus je kan niet zomaar online gaan om daar een speelmaatje te vinden, maar je moet daadwerkelijk een speelmaatje bij je thuis uitnodigen om deze game te kunnen spelen. De game It Takes Two kent ook een speciale optie met de naam “Friend Pass”, dit betekent dat slechts één van de twee spelers de game hoeft aan te schaffen, maar dat een ander alleen mee kan spelen in co-op mode wanneer degene met de game een uitnodiging hiervoor stuurt; zo kan degene die de game niet heeft alsnog de game downloaden om samen dit spel te spelen, want ja, It Takes Two!

It Takes TwoVerkrijgbaar voor: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, PC, Switch
Inbegrepen bij: EA Play-abonnement

A Way Out

“A Way Out’ is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars als It Takes Two, maar deze game maakten ze nog vóór It Takes Two. Het verhaal gaat over twee gevangenen die uit een gevangenis willen ontsnappen en zo hun vrijheid terug willen krijgen. A way out is wat men noemt “een grafische game”, wat zoveel betekent als dat het een game is met weinig (brute) actie, maar wel veel puzzels die je moet oplossen in de gamewereld om verder te kunnen komen; zo is er bijvoorbeeld aan het begin van de game een spelelement waarbij de speelbare personages een vijl afwisselend aan elkaar door moeten geven, maar moeten vermijden dat de gevangenisbewakers zien wat er aan de hand is. Er zitten heel wat verrassingen in deze game en het einde van het verhaal is een enorme nagelbijter. We raden deze game absoluut aan!

A Way OutVerkrijgbaar voor: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X, PC
Inbegrepen bij: EA Play-abonnement

The Past Within

“The Past Within” kan het beste worden omschreven als een “asynchrone coöperatieve puzzelgame”; hetgeen betekent dat je veel in deze game op je eigen tempo en ritme kan doen. We leggen het uit aan de hand van een voorbeeld dat betrekking heeft op deze game: iedere speler in de game krijgt een andere scène te zien uit het verhaal van de game en de spelers zullen aan elkaar moeten omschrijven hoe hun omgeving er eruit ziet om zo een idee te krijgen hoe ze ieders deel van de puzzel moeten oplossen. Player 1 krijgt bijvoorbeeld een beeld te zien met knoppen zonder markering en Player 2 vindt juist een blad met daarop de markeringen van de knoppen en in welke volgorde deze ingedrukt dienen te worden. Communicatie is dus de grote hoofdmoot van de game The Past Within, want hoewel de puzzels best gemakkelijk zijn is het wel zaak dat je goed kunt praten over wat je ziet met je partner om zo verder te komen in de game. The Past Within speel je uit in 2 tot 3 uur, maar het is alsnog de perfecte game om te spelen tijdens een koude wintermiddag. De game kan meerdere keren opnieuw worden gespeeld, omdat de oplossingen van de puzzels meerdere perspectieven hebben en iedere keer dat de game gespeeld wordt zitten er veranderingen in de opbouw van het verhaal en de puzzels. We waarschuwen je, niet stiekem kijken op het scherm van je tegenstander, want dat bederft alle lol!

The Past WithinVerkrijgbaar voor: Android, iPhone, Switch, PC, OSX

Portal 2

De eerste Portal-game schreef videogamehistorie met zijn vernieuwende gameplay waarbij je met je Portal-geweer twee verbonden poorten kan openen op zowat alle mogelijke platte ondergronden, zoals: wanden, vloeren en plafonds. Door poorten te openen kan je puzzels oplossen en dus verder komen in deze game. De puzzels die je moet oplossen worden overigens steeds moeilijker naarmate je verder komt in Portal 2, zo is er bijvoorbeeld een puzzel waarbij er een groot gat in een ruimte is, je moet dan met je Portal-geweer een Blauwe Portal op het plafond schieten en een Oranje Portal onder je voeten, dit brengt een oneindige, steeds snellere val teweeg, zodat er genoeg kracht is samengebundeld om de Blauwe Portal te gebruiken en zo word je de ruimte in gelanceerd zonder in het gat in de ruimte te vallen. Eerst was er de single-player versie van Portal, maar daarna was het ook mogelijk met twee spelers en twee Portal-geweren aan de slag te gaan, zodat er vier verschillende Portals tegelijk kunnen worden geopend. Je moet eerst even aan Portal wennen, maar dan heb je ook wat! Als je houdt van natuurkundige puzzels en lichtelijk gestoorde actie, dan zal Portal 2 helemaal jouw ding zijn! Denk eraan, de taart is een leugen!

Verkrijgbaar voor: PS3, Switch, Xbox360, PC, OSX, Linux

Snipperclips

Ooit was er “Snipperclips”, maar deze game is nu geüpgraded naar “Snipperclips Plus”. Deze game was overigens een launch-titel voor de Nintendo Switch. Het is misschien niet de nieuwste game op deze lijst, maar dat betekent niet dat Snipperclips ook maar iets aan kracht heeft verloren na zijn dag van release. Het idee achter Snipperclips is niet moeilijk, maar wel doeltreffend: de hoofdpersonages van deze game hebben lichamen van papier, door de lichamen te vouwen en op andere manieren om te vormen kan je ze allerhande puzzels laten oplossen, zoals door een doorgang heen gaan of een ballon kapot laten springen.

SnipperClipsVerkrijgbaar voor: Switch

Diablo 3

De originele “Diablo”-game veranderde de wereld van videogames compleet, want deze game is een strategische hack ’n slash-game als geen ander. Spelers ontdekken verschillende gebieden en terwijl ze dat doen mollen ze op hun weg alles dat leeft. Deze game alleen spelen is al leuk, want deze game wordt nooit saai en de game zit vol met visuele effecten; er zijn zelfs momenten dat er zoveel gaande is op je scherm dat het beste wat je kan doen is gewoon blijven aanvallen met wapens en spreuken, net zolang tot alles om je heen in de game dood is. De verwarring en de verrassingen zijn helemaal geweldig wanneer je Diablo 3 speelt met vier spelers. Deze game ligt al een tijd in de winkels, maar blijft top; ga deze klassieker dus zeker spelen!

Diablo 3Verkrijgbaar voor: PS3, PS4, Xbox360, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC, OSX

Divinity: Original Sin

Eigenlijk is deze game helemaal het tegenovergestelde van Diablo, want de “Divinity: Original Sin”-games zijn turn-based RPG’s die hun tijd nemen om hun verhaal te vertellen. Je moet enorm veel tijd steken in deze games, vaak meer dan honderd uur, maar dan heb je ook écht wat! Zo zijn de verhalen van deze gamereeks vaak diep en bevind je je als gamer in een gigantische wereld die vol leven zit en vol side-missies om uit te voeren. De avonturen in deze games moet je eigenlijk delen met een medespeler, zodat je samen op een geweldige, magische ontdekkingstocht kan gaan. Deze games zijn dus niet voor gamers die meteen lekker snel in de actie willen duiken, maar de Divinity: Original Sin-franchise is ideaal voor spelers die houden van uitgebreide gameplay en uitgebalanceerde verhaallijnen.

Divinity: Original SinVerkrijgbaar voor: PS4, Xbox One, PC, OSX, Switch (alleen D:OS 2)

We Were Here

“We Were Here” betreft een serie van vier games in het adventure-puzzel genre. Deze game kan alleen worden gespeeld met een partner en iedere gamer moet een microfoon ter beschikking hebben, omdat communicatie de hoofdmoot is van deze game. Het verhaal is als volgt: spelers worden wakker in verschillende ruimtes van een kasteel met alleen maar een walkietalkie om afwisselend mee te communiceren (hint: als je met elkaar praat buiten de game om, dan is het concept van de game gelijk weg). De ene gamer moet uit verschillende ruimtes weten te ontsnappen door puzzels op te lossen middels de hints van de andere speler. Doorgaans is het zo in de game dat de ene gamer de hints kan geven en de andere juist probeert te ontsnappen. We Were Here is geen lange game, maar deze is wel intens en samen puzzels oplossen is gewoon leuk.

We Were HereVerkrijgbaar voor: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Borderlands

Wat is nog beter dan een geweer? Een groter geweer of nog beter, twee grote geweren met mods! De Borderlands-gameserie is altijd de meest-toonaangevende geweest in shooters die net even anders-dan-anders zijn. In Borderlands zijn zowel de personages als de wapens helemaal hysterisch en compleet gestoord en de games zitten vol met loot die je kan gaan zoeken. Als je in deze game niet volle bak aan het schieten bent, dan ben je wel als een malle aan het ronddwalen in een of ander gek voertuig, mini-games aan het spelen of je bent door je inventaris heen aan het gaan op zoek naar spullen die je kan verkopen om nog gekkere en grotere wapens te bemachtigen. Leuk detail: één van de mini-games in Borderlands is daadwerkelijk een experiment en de data die voortkomen uit deze mini-game worden echt doorgespeeld aan een wetenschappelijk bureau om de menselijke gezondheid te verbeteren. Als je op zoek bent naar lol en lekker schieten, dan is Borderlands helemaal jouw ding! Verdubbel je het aantal spelers, dan verdubbel je de lol, dus dubbel zoveel plezier!

BorderlandsVerkrijgbaar voor: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Keep Talking and Nobody Explodes

Dit is meer een party game die je kan spelen met zoveel vrienden als je wilt. Het doel van het spel is heel simpel: de hoofdspeler van de game moet een bom onschadelijk maken door alle modules van de bom los te koppelen in een bepaald patroon, zoals: eerst draden, dan knoppen en dan weer iets anders. De andere spelers, die de bom niet kunnen zien, moeten zich beroepen op de uitleg van de hoofdspeler om zo de juiste instructies te krijgen over hoe de bom onschadelijk te maken in een handleiding die online gevonden kan worden. Het is dus bedoeling zo snel mogelijk alles te beschrijven, de goede uitleg te vinden in de handleiding en zo snel mogelijk de juiste instructies te geven aan de hoofdspeler om zo de bom onschadelijk te maken. Dit belooft lachen, gieren, brullen en een enorme chaos te worden.

Keep Talking and Nobody ExplodesVerkrijgbaar voor: PS4, Xbox One, Switch, PC, OSX, Linux, Android, iPhone, PS VR, HTC Vive, Oculus Rift, Oculus Quest, Daydream, Gear VR, Oculus Go

Sea of Thieves

Do what you want ’cause a pirate is free. You are a pirate! Deze game is de ultieme sandbox game met het piratenleven als thema. Ga op zoek naar schatten, wordt de schrik van de zee, ga lekker plunderen; het kan allemaal in Sea of Thieves. Deze game is natuurlijk nog leuker als je een team van eensgezinde piraten om je heen hebt en zeg nou zelf, helemaal alleen een piratenschip managen is gewoon niet leuk, daar is een team voor nodig! Ga met je team gevechten aan en wordt het meest-gevreesde piratengebroed van de zeven zeeën! Aaahhhrrr, matey!

Sea of ThievesVerkrijgbaar voor: Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Inbegrepen bij: Xbox Game Pass

Dark Pictures Anthology

De “Dark Pictures Anthology” bestaat uit 4 verschillende horror-adventure games: Man of Medan, Little Hope, House of Ashes en The Devil In Me. Dit is het eerste seizoen, dus er komen waarschijnlijk nog meer games aan. Iedere game heeft z’n eigen verhaal en geen directe verbinding met de rest, dus je kan de games zeker ook los van elkaar spelen. De games uit deze anthologie zijn bedoeld om alleen te spelen, maar je kan samen met een vriend zowel lokaal als online spelen; iedere speler heeft dan de controle over een personage, want in iedere game kan je kiezen uit 4-5 speelbare personages. Soms kan je samen spelen en op andere momenten moet je je beurt afwachten en afwisselen, op die manier voelt het een beetje alsof je samen in een horrorfilm speelt.

Dark Pictures AnthologyVerkrijgbaar voor: PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC
Inbegrepen bij: PS Plus Extra (alleen de eerste 2 games)

Unravel Two

Anders dan de voorgaande twee games op deze lijst heeft “Unravel Two” slechts twee speelbare personages die gebruikt kunnen worden om deze game alleen of in multi-player mode te spelen. Deze personages zijn figuren gemaakt van garen en ze bewegen zich vastgebonden aan elkaar door de gamewereld, maar het is wel mogelijk het garen een stuk te laten vieren, zodat je elkaar kan helpen tijdens je tocht. Samen met een medespeler kan je de kleurrijke wereld van Unravel Two ontdekken en zo samen obstakels uit de weg ruimen en puzzels oplossen. Deze game is een klassieke platformer die uniek is door z’n geweldige visuals en de inventieve manier waarop de personages met elkaar verbonden zijn. Unravel Two bezorgt je een toptijd, zeker als je de game in co-op mode speelt.

Unravel TwoVerkrijgbaar voor: PS4, Xbox One, Switch, PC
Inbegrepen bij: EA Play-abonnement

Degrees of Separation

“Degrees of Separation” is een klassiek verhaal over vrienden (of geliefden?) die uit elkaar worden gedreven door grotere machten: Ember woont in een warme, zonovergoten wereld, maar Rime juist in een koud, sneeuwachtig gebied. Wanneer deze twee personages elkaar ontmoeten split het beeldscherm zich, warm voor Ember en bevroren voor Rime. Beide moeten de voordelen uit elkaars wereld zien te halen zodat ze verder kunnen komen in de game. In Degrees of Separation moet je bijvoorbeeld als Ember zwemmen in een gat dat vol water is gelopen onder een poort, daarna moet je de poort openen zodat Rime erdoor kan en zo bevriest hij het water wanneer hij dichterbij komt en wordt de poort geblokkeerd. De verschillende speelelementen die je kan unlocken door het gebruik van warmte en kou nemen steeds andere vormen aan in deze game en deze krachten zorgen voor de nodige afwisseling in Degrees of Separation. Wanneer je denkt dat puzzels zichzelf herhalen tijdens de game, dan zul je merken dat er nieuwe spelelementen om de hoek komen kijken.

Degrees of SeparationVerkrijgbaar voor: PS4, Xbox One, Switch, PC

Trine

Laten we deze lijst eindigen met een top-favoriet van vele gamers: de Trine-gameserie. Voorheen was dit een single-player game, maar ook deze game is leuker als je ‘m met meerdere speelt; in dit geval kan dit met 1-2 andere spelers. Iedere game, van de vier waaruit deze gamereeks bestaat, heeft een ander verhaal, maar dat maakt niet zoveel uit, want het verhaal is vrij standard; jij bent de enige die een koninkrijk kan redden, etc, etc, etc. De helden van deze game zijn Pontius de ridder, die vijanden van zich af kan slaan met zijn zwaard en zijn schild kan gebruiken om overal doorheen te beuken, maar er is ook Amadeus, de tovenaar, hij kan objecten of vijanden laten zweven, maar ook zaken vanuit het niets laten verschijnen, zoals kisten. Dan is er nog Zoya, de dief, die pijlen kan schieten en moeilijk te bereiken plekken wel weet te bereiken met haar grijphaak. Dit drietal moet verschillende gebieden overmeesteren en zo de slechterik van deze game uitschakelen. Iedere speler kan vrij wisselen tussen de drie personages van deze game. Speel Trine alleen, met z’n tweeën of met drie, maar waar je ook voor kiest, houdt rekening met een hoop geweldige chaos!

TrineVerkrijgbaar voor: PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Switch, PC, OSX, Linux
Inbegrepen bij: PS Plus Extra (alleen de laatste game van de reeks)

Direct bestellen

xbox-game-pass-ultimate-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Xbox Game Pass Ultimate 3 maanden

€ 38,99
nintendo-switch-online-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 3 maanden

€ 7,99
nintendo-switch-online-12-maanden
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 12 maanden

€ 19,99
nintendo-switch-online-12-maanden-family
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 12 maanden Familie

€ 34,99
ps-plus-essential-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Essential 1 maand

€ 10,00
ps-plus-essential-3-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Essential 3 maanden

€ 24,99
ps-plus-essential-12-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Essential 12 maanden

€ 75,00
ps-plus-extra-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Extra 1 maand

€ 15,00
ps-plus-extra-3-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Extra 3 maanden

€ 39,99
ps-plus-extra-12-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Extra 12 maanden

€ 125,99
ps-plus-premium-1-maand
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Premium 1 maand

€ 20,00
ps-plus-premium-3-maanden
Bezorgd per e-mail

PlayStation Plus Premium 3 maanden

€ 49,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.