be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

Harry Potter: Wizards Unite Review

Door: Leora

De magische wereld van J.K. Rowling is een stukje meer realiteit geworden. In de game Harry Potter: Wizards Unite worden wizards opgeroepen om de Dreuzel-wereld te beschermen tegen gevaren en om de tovenaarswereld geheim te houden. Niantic heeft de taak op zich genomen om deze augmented reality game te maken, maar de vraag is of ze het echte Harry Potter-gevoel hebben weten over te brengen of dat het een magere copy paste van Pokémon Go is. Ik heb het eens getest.

Let op: deze review geeft uitgebreide in-game informatie, dus kan spoilers bevatten.

Harry Potter Wizards Unite

Inloggen alleen mogelijk met Facebook en Google

Ik baal stiekem dat je alleen een account kunt aanmaken via je Facebook of Google account. Natuurlijk, dit spel heeft ook een verdienmodel en dit laat een beetje zien hoe dit model in elkaar steekt (samen met de in-game purchases natuurlijk). Daarnaast zijn er steeds meer mobile games waarmee je een account kunt aanmaken alleen via Facebook of Google. Toch zou het fijn zijn om in ieder geval de optie te hebben een account aan te maken met je e-mailadres of op een andere wijze een account aan te maken. Dat geeft naar mijn mening een iets minder dwingend gevoel om direct met je account te koppelen.

Eerste look en feel

Zodra je het spel start krijg je een verhalende introductie van de gameplay. Een aantal magische krantenkoppen zweven voorbij en jij wordt als een van de tovenaars (en heksen) opgeroepen om je als vrijwilliger aan te melden om exposure aan de Dreuzels te voorkomen. Je wordt verwelkomd door Constance Pickering, van het Britse Ministerie van Magie. Ze vertelt waarom de desastreuze calamiteit zo… desastreus is en jouw hulp hierbij dringend nodig is. Daarna komt *tromgeroffel* Harry Potter himself (op dit moment werkzaam bij het Ministerie) in beeld om je een en ander uit te leggen game-wise. Basically, je gaat op zoek naar Foundables die overal verspreid zijn en je moet ze vangen.

Foundables laten sporen na, zodat je ziet waar ze zich bevinden. Dit is hetzelfde principe als Pokémon zoeken bij Pokémon Go. In eerste instantie lijkt het ook op Pokémon Go, maar het spel heeft een gebalanceerd Harry Potter sausje gekregen. Ik heb bijvoorbeeld 20 minuten op 1 plek gestaan, gewoonweg om te luisteren naar de typische muziek die zachtjes op de achtergrond speelt. Geweldig, het is net alsof ik weer voor het eerst De Steen Der Wijzen kijk.

Het verhaal borduurt verder op het einde van de Harry Potter-reeks. Je ontmoet nieuwe personages en oude bekenden. Wat ik tevens een erg mooi detail vind, is dat je profiel naar eigen smaak in te vullen is. Maak een leuke foto van jezelf met een Hagrid-baard en stel je eigen wand samen.

Harry Potter Wizards Unite map
Harry Potter Wizards Unite confoundable
Harry Potter Wizards Unite overpowered confoundable

Speelwijze

Je moet tijdens de tutorial goed opletten wat je allemaal kunt doen in de game. Er is namelijk heel wat mogelijk. Omdat het in het begin nogal overweldigend kan zijn, heb ik een paar termen op een rij gezet met kort de definitie:

  • Foundables. Foundables kunnen mensen, dingen, herinneringen of dieren zijn die in de Dreuzelwereld zijn beland.
  • Confoundable. Dit is een chaotische vorm van magie, de reden waarom Foundables in de Dreuzelwereld terechtkomen.
  • Portkeys. Je kunt de werking vergelijken met de Pokémon eieren. Teleporteer naar een bekende plaats waar je items en XP kunt verkrijgen (tip: gebruik een Brain-potion voordat je door een van deze portals reist).
  • Inns. Je kunt even rustig bijkomen en weer energie krijgen om je jacht op Foundables voort te zetten. Je dacht toch niet dat je ongelimiteerd spells kon gebruiken? :P
  • Potions. Deze zul je echt hard nodig hebben. Je kunt potions maken in een Greenhouse of kopen (lees meer over in-game purchases).
  • Vault. Hierin sla je je items op. Je hebt beperkte plek in je Vault, maar je kunt uiteraard meer storage kopen.
  • Diagon Alley. In de Diagon Alley (Wegisweg) kun je meer items en meer storage (Vault extensions) kopen.
  • Gold. Dit is de in-game currency. Bij Gringotts (Goudgrijp) kun je naar hartelust gold kopen, mits je genoeg tegoed hebt op je Apple of Google Play account.

Er zijn nog veel meer voorwerpen en termen die je tegenkomt in het spel, maar dit zijn voor nu de belangrijkste die je tegenkomt.

Gamecardsdirect review aapje

Mijn eindoordeel

Na alleen al het begin te hebben gespeeld ben ik zeer positief over de game. Eerlijk gezegd was ik bang dat het een á la Potter Go zou worden, een complete copy/paste van de Pokémon variant. Niantic heeft dit echter heel netjes gedaan. De speelwijze is herkenbaar, maar toch speelt het compleet anders.

Er is goed over nagedacht en de spelers worden vanaf het begin bij het spel te betrokken, door de verhalende tutorial en de heerlijk typische muziek die je op de achtergrond hoort.

De minpunten, want die zijn er ook. Het kan in het begin nogal overweldigend zijn qua informatie. Bij Pokémon Go ging het nog redelijk instinctief, maar volg bij HP: Wizards Unite goed de tutorial en neem de tijd om alle termen en assignments door te nemen. Verder is het niet zo makkelijk om dit spel letterlijk ‘on the go’ te doen, gezien je bij een Foundable even stil moet staan om deze te vangen.

Daarnaast is de game niet voor elke smartphone of tablet beschikbaar. Mijn collega wilde heel graag de game proberen, maar haar telefoon kon het spel niet downloaden. Daarnaast is het lastig voor spelers die in meer afgelegen gebieden wonen. Foundables, Inns en andere events zijn schaars. Op die manier is het moeilijk om echt vorderingen te maken. Daar had wel een betere balans in kunnen zijn in mijn ogen.

Wat vind jij leuk of minder leuk aan de game? Ben jij al klaar om potions te maken of wil je ze liever kopen? Deel jouw ervaring met ons!

Meteen meer ruimte nodig in je Vault? Heb je nooit een teveel aan Brain-potions? Koop ze in-game, met je Apple- of Google Play-tegoed. Klik op onderstaande producten om je tegoed aan te vullen.

Direct bestellen

app-store-en-itunes-card-25
Bezorgd per e-mail

App Store & iTunes Card €25

€ 25,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
app-store-en-itunes-card-15
Bezorgd per e-mail

App Store & iTunes Card €15

€ 15,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
google-play-gift-code-15
Bezorgd per e-mail

Google Play gift card 15 euro

€ 15,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
google-play-gift-code-25
Bezorgd per e-mail

Google Play gift card 25 euro

€ 25,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
app-store-and-itunes-card-5-us
Bezorgd per e-mail

App Store and iTunes Card $5 US

€ 5,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
app-store-and-itunes-card-10-us
Bezorgd per e-mail

App Store and iTunes Card $10 US

€ 10,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
app-store-and-itunes-card-15-us
Bezorgd per e-mail

App Store and iTunes Card $15 US

€ 15,00
Deze code is te gebruiken in {RegionLock}.
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.