be Lang be
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.

0

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom-Wat we tot nu toe weten

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, in de volksmond bekend als Breath of the Wild 2, heeft zeker een hoop hype om waar te maken. Het volgt in de voetsporen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild, volgens velen een van Nintendo's beste games aller tijden. De afgelopen jaren sinds de aankondiging in 2019 is er eindeloos gespeculeerd over de game en wat Nintendo voor ons in petto heeft. Nog meer dan eerdere games in de serie is Nintendo er erg stil over geweest.

Nou, in deze blog bekijken we alles wat we tot nu toe weten over de game en waar we in mei naar uit moeten kijken!

Het platform en de releasedatum

Het eerste belangrijke ding om te vermelden over het spel is dat het een Nintendo Switch exclusive wordt, en dat het op 12 mei 2023 uitkomt. De Nintendo Switch is op dit moment al een tijdje uit, en terwijl het grote succes blijft hebben, noemen velen Tears of the Kingdom de laatste grote game van het systeem. Tears of the Kingdom is een direct vervolg op Breath of the Wild, wat betekent dat het dezelfde kunststijl en een deel van de inhoud van dat spel hergebruikt. Dat is interessant, al was het maar omdat wanneer Nintendo dat in het verleden heeft gedaan, het historisch gezien tot grote meesterwerken heeft geleid. Zo maakte Nintendo Majora's Mask als vervolg op Ocarina of Time, dat uiteindelijk een van de meest geprezen spellen uit de serie werd. We kunnen alleen maar hopen dat hier hetzelfde geldt! Volgens Eiji Aonuma maakt Nintendo Tears of the Kingdom omdat ze "te veel ideeën" hadden voor DLC voor Breath of the Wild:

"Toen we de DLC voor Breath of the Wild uitbrachten, realiseerden we ons dat dit een geweldige manier is om meer elementen aan dezelfde wereld toe te voegen. Maar als het op technische dingen aankomt, is DLC vrij veel data - je voegt data toe aan een al bestaande titel. En dus als we grotere veranderingen wilden toevoegen, is DLC niet genoeg, en daarom dachten we dat een vervolg misschien goed zou passen. Aanvankelijk dachten we aan alleen DLC-ideeën, maar toen hadden we een heleboel ideeën en zeiden we: 'Dit zijn te veel ideeën, laten we gewoon één nieuw spel maken en vanaf nul beginnen.'

De introductie van Sky Islands

Tears of the Kingdom is al een paar keer door Nintendo geplaagd, en in alle teasertrailers zit één interessante feature: zwevende/luchteilanden. Breath of the Wild werd al geprezen voor de revolutionaire manier waarop het de Legend of Zelda-serie heeft veranderd door meeslepende open-wereld gameplay te introduceren, en Breath of the World zal dat nog verder uitbreiden. De introductie van luchteilanden betekent dat er een heel nieuw soort omgeving te verkennen zal zijn, en naast de luchtdimensie gaan er ook geruchten dat het spel grottengebieden zal hebben.

In alle opzichten heeft Tears of the Kingdom dezelfde spelwereld als Breath of the Wild, maar het zal ongetwijfeld sterk uitbreiden met deze spannende nieuwe functies. Een van de trailers heeft ook bevestigd dat Link de hemel zal kunnen doorkruisen op een vliegende mount, een soort mechanisch vogelachtig wezen of voertuig dat hem door de lucht draagt. Het lijkt erop dat Tears of the Kingdom op deze manier geïnspireerd is op Skyward Sword, een eerder spel in de Zelda-serie voor de Wii dat ook verkenningsmechanismen in de lucht bevatte.

Robotarmen en Spike Ball krachten

We weten verrassend weinig over Tears of the Kingdom aangezien het spel al zo snel uitkomt, maar een van de meest intrigerende kenmerken in de trailers voor het spel was de robotarm van Link. In de E3 2021-video zag je Link nieuwe vaardigheden gebruiken die verbonden leken te zijn met zijn robotarm. Zo hield hij bijvoorbeeld een bal met spijkers tegen en stuurde die achteruit met wat de stasis-vaardigheid uit Breath of the Wild lijkt te zijn (of een andere vorm van tijdomkering).

Hij vertoont ook een nieuw vermogen waarmee hij door gebouwen heen kan faseren. Het is aannemelijk dat deze kracht verbonden is met zijn gloeiende arm, aangezien hij dit doet terwijl hij deze uitsteekt en omringd wordt door een groen aura. De Sheikah Slate, die Link in Breath of the Wild gebruikte en die hem toegang gaf tot een aantal krachten, waaronder de mogelijkheid om bommen en ijsconstructies te maken, wordt mogelijk vervangen door de nieuwe robotarm.

Wilde Fan Theorieën

Tears of the Kingdom mag dan ondergedompeld zijn in geheimzinnigheid, dat betekent niet dat er niet voortdurend een heleboel fan theorieën worden gecreëerd. De Zelda-serie is een van Nintendo's populairste franchises, met waarschijnlijk de meest toegewijde fanbase, dus het is geen verrassing dat fans zo enthousiast zijn. Hier zijn een paar theorieën.

Het is maar een wilde fan-theorie, maar een van de interessantste ideeën over Tears of the Kingdom is dat Ganondorf speelbaar zal zijn. Barrett Courtney van Kinda Funny heeft namelijk gespeculeerd: "Dit spel zal gaan over de val van Ganondorf de man en hem vervolgens redden van het kwaad dat al generaties lang over hem heerst. En daarmee doorbreken we de cyclus die door Demise is gestart." Demise is de Ganon die we tegenkomen in Skyward Sword, die onlangs opnieuw is uitgebracht en mogelijk gewicht toevoegt aan deze theorie. Er is ook een nogal triest gerucht dat Zelda dood zal zijn in Tears of the Kingdom. Dit zou misschien een oorzaak kunnen zijn van de donkere presentatie en de titel van het spel. Laten we hopen van niet!

Waar kan ik The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom spelen?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom staat gepland voor een release op 12 mei 2023, exclusief op Nintendo Switch. Om het spel te kopen, moet je ervoor zorgen dat je genoeg Nintendo eShop tegoed hebt. Als je je Nintendo eShop tegoed wilt opwaarderen, kan dat veilig en vertrouwd hier bij Gamecardsdirect, de one-stop gift card shop!

Direct bestellen

nintendo-eshop-card-15
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €15

€ 15,00
nintendo-eshop-card-25
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €25

€ 25,00
nintendo-eshop-card-50
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €50

€ 50,00
hyrule-warriors-age-of-calamity-expansion-pass
Bezorgd per e-mail

Hyrule Warriors: Age of Calamity Expansion Pass

€ 19,99
nintendo-eshop-card-75
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €75

€ 75,00
nintendo-eshop-card-100
Bezorgd per e-mail

Nintendo eShop Card €100

€ 100,00
nintendo-switch-online-3-maanden
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 3 maanden

€ 7,99
nintendo-switch-online-12-maanden
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 12 maanden

€ 19,99
nintendo-switch-online-12-maanden-family
Bezorgd per e-mail

Nintendo Switch Online 12 maanden Familie

€ 34,99
Menu
0
Land Taal

Je landkeuze zorgt ervoor dat de juiste producten en betaalmethodes worden getoond. Zorg er daarom voor dat je landkeuze overeenkomt met het land van het account waarop je het product wilt inwisselen.